כמות מועטה של חלב

דיון מתוך פורום  הנקה

12/05/2013 | 21:17 | מאת: שירי

יש לי תינוק בין 4 חודשים. ברגע שהתחיל לישון לילות שלמים (12 שעות רצוף בלילה) בגיל 3 חודשים, כמות החלב התמעטה והשלמתי לו שני בקבוקים במהלך היום. התופעה של הפחתה בחלב מוכרת לי מהשינה הרצופה של הבת הגדולה. עכשיו התינוק לא מוכן לינוק בכלל (מתעצל לעומת בקבוק). בעבר הנקתי צד אחד בכל פעם בלבד. עכשיו אני שואבת כבר שלושה ימים 7 פעמים במהלך היום (בלי שאיבות בלילה, הפסקה של כ- 10 שעות בשאיבה) וכמות החלב שיוצאת משני השדיים היא רק 30 מ"ל. יוצא שביום אני מספקת רק שתי ארוחות ב- 7 שאיבות. האם יש סיכוי שכמות החלב בשאיבות תגבר (מבלי להזדקק לקום באמצע הלילה ולשאוב כדי לצמצם את הפער בשעות)? מה לעשות? תודה!

13/05/2013 | 10:24 | מאת: אלן שיין

שלום שירי, ההמלצה מאז ומתמיד היא להיניק משני הצדדים בכל ארוחה - מהרגע של הלידה ואילך. זה עוזר לשמור על תפוקה, למנוע גודש ועוד הרבה סיבות. אין מצב שאין מספיק חלב - יש האטה בתפוקה כאשר הם ישנים לילה שלמה אבל זה לא פוגע ביניקות שלו במשך היום. הוא לא זקוק ליותר אם הוא ישן לילה שלמה. ככל שאת שואבת ומגבירה את כמות החלב יש לך את היכולת להחזיר - אבל כמובן זה הרבה יותר קל פשוט להיניק. תתפסי הזדמנות לשכנע אותו לחזור לינוק. הוא כבר יעשה את העבודה. חכי עד שהוא רעב. תציעי לו - לא רוצה אין להכריח. כל עוד הוא לא בוכה. לאחר כמה דקות אפשר לנסות שוב. את לא אמורה לתת את הבקבוקים אלא מישהוא אחר. הם לומדים מהר מאוד שיש דרכים אחרות לקבל חלב אם!! את יכולה לקום כמה לילות כדי לשאוב - זה יעזור - ככל שאת שואבת יותר כמות החלב תגדל. אם את לא מצליחה כדאי לך להיפגש עם יועצת הנקה מוסמכת IBCLC - ניתן למצוא כזו באזור מגוריך ברשימה באתר של איגוד היועצות הIBCLC - www.iaclc.org.il בברכה אלן

מנהל פורום הנקה