גודש בשבוע 31 להריון תאומים ?!?!

דיון מתוך פורום  הנקה

23/02/2013 | 09:00 | מאת: אמא של יוגי

בוקר טוב, אני אמא לילד בן שנתיים וחצי וכעת בהריון תאומים שבוע 31. מזה כשבוע הרגשתי טפטופים של קולוסטרום (שהנחתי שזה טבעי) אך ביומיים האחרונים השדיים שלי בבת אחת התמלאו וכעת הם גדושים, שורפים,קשים ומתוחים. ניסיתי עיסויים וסחיטת השדיים ביחד עם מקלחות חמות. זה עוזר באופן רגעי. איך אני נפטרת מהגודש ומצליחה להעביר עוד חודשיים (ב"ה) עד לידת השניים בלי לסבול..? האם כדאי לי להתחיל בשאיבות או שזה רק יגביר ייצור חלב? (שאני לא מעוניינת בו כרגע) האם שימוש בעלי כרוב יכול לעזור? (אני לא רוצה לייבש הכל כי אני עדיין רוצה לנסות ולהניק אותם לאחר הלידה... אני מרגישה תקועה כואבת ובעיקר מבולבלת מהתזמון של הגודש (חודשיים לפני לידה ?!?!?)

23/02/2013 | 22:09 | מאת: עדי יותם

לא מומלץ לשאוב. אפשר להיעזר בקומפרסים קרים ואם לא עוזרים גם מעט בכרוב. אל תדאגי - השתמשי בכרוב רק להקלה ואיני חושבת שיהיה לזה קשר למצב שלאחר הלידה. ברגע שיוצאת השליה הורמוני ההנקה עולים בצורה דרסטית. אם את לא מצליחה להקל על הגודש תוך יום-יומיים התייעצי עם כירורג שד ובמקביל אשמח אם תעדכני כאן. בהצלחה ושיהיה בשעה טובה!

מנהל פורום הנקה