תסכול מכמות החלב

דיון מתוך פורום  הנקה

19/02/2013 | 15:02 | מאת: דין

שלום וברכה עדי , בני בן 3 חודשים. משקל שחרור מבי"ח 3500 משקל גיל חודשיים : 5645 משקל גיל 3 חודשים :6115 בחודשיים הראשונים הוא עלה יפה מאוד כ-1 ק"ג לפחות אם לא יותר בין החודש ה-2 ל-3 לפני ששקלתי אותו היום (הוא בן 3 חודשים )שמתי לב בין אם בצורת השד שהיא פחות מלאה משמעותית ובין אם בכך שלאחר ההנקה הוא לעיתים בוכה ולא נינוח . מכך הסקתי שיש ירידה בכמות החלב . עדי, הנקה בשבילי היא דרך חיים . אני מחוברת לזה מאוד ורואה בזה שליחות שלי והענקה אין סופית זה מתנה שניתנה לי במלוא מובן המילה. ניסיתי כמה ימים לשאוב מייד לאחר כל הנקה -יצאו כמויות של גג 20 מ"ל . וזה עדיין לא עזר . בטיפת החלב היום האחות לא התרגשה מכך שהוא לא עלה באותה מידה כמו בחודשיים הראשונים ואמרה שהוא מתאזן עכשיו. לדוג': עשיתי ניסיון : שאבתי לאחר 4 שעות!!! והכמות שיצאה הייתה 120-130 מ"ל . מה עושים עדי, זה גורם לי למצב רוח לא טוב אני ממש מתוסכלת ותמ"ל זו אומנם אפשרות- כי הרי לא אשאיר אותו רעב אבל גורמת לי לעצבות-ממש כך . זקוקה לעזרתך האדיבה במלוא מובן המילה. אני מיואשת!!!!! תודה מכל הלב

19/02/2013 | 22:07 | מאת: עדי יותם

נשמע שהכל בסדר. אחרי גיל חודשיים כל האמהות ירגישו שהשד פחות מלא משהיה קודם. רוב החלב נוצר כרגע בזמן היניקה ולא מראש, כמו בשבועות הראשונים. כמות של 120-130 זה מעולה, תינוקות לא יונקים יותר מזה בארוחה, בכל גיל ומשקל. אם נראה לך שיש בעיה, ואין סיבה הורמונלית אפשרית לירידה בכמויות (הריון, שימוש באמצעי מניעה הורמונלי), את יכולה לשאוב מעט אחרי ההנקות - 20 מ"ל אחרי הנקה זה יפה מאוד! למשך כמה ימים, לנוח קצת יותר מהרגיל, להקפיד על אכילה ושתייה - זה יגרום לעלייה בכמויות. כעיקרון הנקה היא עניין של הצע וביקוש, אם חודשיים הכל היה בסדר כנראה שגם עכשיו הכל בסדר. בד,כ העלייה במשקל מתמתנת בסביבות גיל שלושה חודשים. אם את עדיין מוטרדת, כדאי להיפגש עם יועצת שתראה את ההנקה, תשקול לפני ואחרי ותוכל להרגיע את חששותייך. בהצלחה!

21/02/2013 | 19:19 | מאת: דין

אם זה בסביבות 100 זה גם בסדר???

מנהל פורום הנקה