הנקה לתינוקת בת חודשיים

דיון מתוך פורום  הנקה

27/01/2013 | 10:53 | מאת: נעמה

בוקר טוב, בתי תהיה בת חודשיים ב-30.1.13. נולדה במשקל 2.600 קג' בלידה רגילה וכבר בחדר הלידה התחלתי בהנקה. מהרגע הראשון בביה"ח היא מקבלת הנקה מלאה ללא תוספות ובקבוקים. כבר היה לה שלב שינקה כל 3-4 שעות במהלך היום ופתחה פער של 5 שעות בלילה, אך לפני שבוע וקצת התקררה מאוד והרגישה לא טוב ואז הפערים היפים שפתחה נעלמו והתחילה לינוק בתדירות גבוהה יותר. בהתחלה הבנתי שזה בגלל שמרגישה לא טוב וקשה לה לנשום ולכן גם קשה לה לינוק, אך הדבר אינו משתפר ונראה שביומיים האחרונים יונקת המון - היא מסוגלת לינוק ולהירדם על השד ופתאום מתעוררת ובלי השד לא נרדמת שוב. נכון שהיא כבר נשארת ערה קצת אחרי הנקה, אבל כשמתעייפת ורוצה לישון לא מצליחה בלי השד. אני לא בעד להפוך להיות המוצץ שלה, ולכן זה מפריע לי. ניסיתי לתת מוצץ, אך לרב היא דוחה את המוצץ. שאלותיי הן : 1. כיצד אוכל להרגילה למוצץ ? 2. לאחרונה השדיים רכים כל הזמן ואין את תחושת המלאות שהייתה קודם כאשר עבר זמן מההנקה האחרונה. האם זה שהשדיים רכים מעיד על מיעוט בחלב או שהדבר נורמלי ? (צריך לציין שהיא עושה פיפי כרגיל וקקי אחת ליום בערך) אודה מאוד לעזרתכן. שבוע טוב, נעמה

27/01/2013 | 11:56 | מאת: אלן שיין

היי נעמה , את לא "הופכת" להיות המוצץ שלה - את כבר ה"מוצץ הטבעי" שלה. זאת לא בעייה שלילית אלא עניין טבעי לחלוטין. המציאו מוצצים למאכותיים כדי לענות על ייצר המציצה לתינוקות שלא זוכים לינוק. בעד זה שאת מיניקה אותה - היא מקבלת את המענה הבעי לייצר זה ולכן לא זקוקה לתחליף מלאכותי לשד. מוצץ מלאכותי הוא תלות של ההורה ולא ה של התינוק. וגם לאחר חצי-עד שנה - כבר אין ייצר מציצה ולכן חבל שתינוקות מתמכרים לזה בגלל ההורה. ככל שהיא חולה (ומחלה לא עוברת תוך שבוע ימים) היא חייבת לאכול כפי שהגוף מרשה ומאפשר לה. אם היו כמה ימים של חוסר רוגע ואי יכולת לינוק בגלל אף סתום אז היא אכלה פחות (גם אם התדירות הייתה גבוהה) ולכן את מייצרת פחות חלב. כדי להחזיר את התפוקה למה שהיה זה תהליך ולוקח זמן - לכן היא עושה את זה על ידי הנקות מרובות. סבלנות והבנה יחזירו אתכן לתלם. אין מה לחשוש אבל צריכים לזרום איתה . היא לא בחרה לחלות - זה קרה - הוציא אותה בכלל מהצביון שעדיין לא התרגלה להיות מחוץ לרחם! וזה נפל עליה. היה לה טוב במפנים ולוקח זמן אפילו בלי מחלה להתרגל למחייה החדשה. זה יסתדר. תני לה זמן להתאושש. בברכה אלן

מנהל פורום הנקה