בעיה עם ההנקה?

דיון מתוך פורום  הנקה

23/01/2013 | 11:05 | מאת: ניצן

בני בן חמישה חודשים, יונק בלבד, בחודשיים האחרונים עלה מעט במשקל, ירד מאחוזון 10 לאחוזון 4, אך שמר על האחוזון בגובה ובהיקף ראש.לאחר ששקלתי אותו שוב לפני כשבוע עלה בשבועיים רק 65 ג"ר. בתקופה האחרונה יונק משני הצדדים, לאחר שמתנתק מצד אחד אני מציעה לו את הצד השני , והוא יונק עוד. כמו כן יש לו המון יציאות ביום, אחרי כל הנקה. ניסיתי לשלב גם בקבוק, אך מסרב בתוקף לקחת. דבר נוסף, לפני כחודש תוך כדי הנקה רעד בפנים ובגפיים העלינות, דיווחתי ל כך לרופאת המשפחה ששלחה אותו לבדיקת אפילפסיה, שיצאה תקינה, היום שוב היה ארוע כזה תוך כדי הנקה. שמתי לב שארועים אלו קרו כשהיה רעב. בחודש האחרון מתעורר הרבה בלילות, וסובל מגזים מרובים. חוץ מזה מתפתח יפה, מתהפך. מרבה לחייך ולמלמל, תופס דברים...מאוד פעיל במהלך היום. מה לעשות? האם יש סיבה לדאגה? האם אני צריכה להפסיק את ההנקה, במידה וכן איך לגרום לו לקחת בקבוק?

23/01/2013 | 17:37 | מאת: אלן שיין

שלום ניצן, בלי תמונה כללית - משקל בלידה וכל המעקב אני לא יכולה לעזור הרבה. זה מדאיג - האירועים האלה - ותוהה אם לא כדאי ללכת למיון כשזה קורה. לא שהם יכולים לעשות משהו - אבל זה לא דבר הכי שכיח. אם הוא בתת משקל אולי זו תופעה אבל אין לי אפשרות לדעת. הדבר האחרון שעושים הוא הפסקת הנקה - גם אם יש סיבה רפואית לתופעות שלו ההנקה והחלב אם הכי בריאים ורצויים. אם הוא לא אוכל מספיק מאז הלידה זה סימן שיש אולי משהו אצלו - לשון קשורה - שאף אחד לא אבחן עד כה. בדרך כלל זו לא בעייה של יכולת האם לייצור מספיק אלא התינוק לא אוכל מספיק ובגלל זה את מייצרת פחות אבל את זה אי אפשר לקבוע בלי לראות אתכן וממש לעשות את כל החשבונות. - לבדוק גם כמה הוא אוכל ביניקה. רצוי לקבוע עם יועצת הנקה מוסכמת IBCLC שתוכלי למצוא כזו באתר של איגוד המקצועי של היוצעות בארץ: www.iaclc.org.il יש תמיד סיבה שתינוק לא עולה מספיק במשקל. בברכה אלן

מנהל פורום הנקה