תינוק בן 3 חודשים

דיון מתוך פורום  הנקה

23/12/2012 | 19:39 | מאת: מעיין

שלום רב, התינוק שלי בן 3 חודשים הוא יונק ואף מגיל חודשיים החלתי לשאוב לו חלב בכדיי להרגיל אותו לבקבוק. כדיי שלא יהיה לו קשה. בהתחלה הוא עשה לי קצת בעיות לאכול מבקבוק... ועכשיו הוא אוכל סביל. בהתחלה הוא היה אוכל לי אפילו 120-150 מ"ל בכל ארוחה (הייתי מאכילה אותו בשני בקבוקים ליום) אך מגיל חודשיים וחצי הוא התחיל לאכול הרבה פחות מהבקבוק... בערך 90 לבקבוק הראשון ו60 לבקבוק השני בהפרש של שלוש שעות כי הוא היה רעב... הוא רוצה לישון הרבה (אולי זה גיל שהוא גודל קצת). בכל אופן הוא יונק ביום פעמיים בבוקר ואחרי 2 הבקבוקים הוא יונק בערך עוד פעמיים שלוש תלוימתי הוא סיים את הבקבוק... יש לציין שבמשקל שלו האחרון הוא היה 5.600 בגיל חודשיים והוא בסדר גמור גם בגובה. הוא עושה פיפי יפה, וקקי בין 3 ל-4 פעמים ביום. רציתי לדעתך האם זה תקין? אשמח לעזרה (מצטערת על אורך ההודעה)

23/12/2012 | 23:02 | מאת: אלן שיין

היי מעיין, היניקה היא הנורמה. לא הבקבוקים. בקבוקים מן הסתם מפתמים את התינוקות כי הם לא בשליטה כמו עם היניקה. 150 זה המון - הנכד שלי בגיל שנה ושלושה לא מגיע לזה. אז 90 זה יותר מתאים ואפילו 60. אם אוכלים לאט אז מרגישים את השובע. חבל סתם לתת לו בקוביקם ולשאוב. זה פוגע בקיבה אם כי היניקה שומר על יכולת התינוק לווסת את כמות האוכל לפי השובע האמיתי ולא אחרי הצפה של כמות גדולה מה שצריך. זה מרגיל אותו גם לכמויות לא מציאותיות וזה הורס את המנגנון אצל תינוק יונק ששומר על משקל במשך כל החיים! (כמובן זה לא אבסולוט אבל זה מאוד מעודד שמירה על גיזרה כי אוכלים מעט ולעיתים קרובות. אז את שואלת אותי אם זה תקין? מאיזו בחינה. אם הוא עולה במשקל אז הוא מקבל מספיק אוכל. השאלה היא איך הוא מקבל את האוכל. עדיף באופן טבעי. תינוקות לא מתקשים לאכול מבקבוקים. זה רק עניין של רצון. בברכה אלן

24/12/2012 | 11:39 | מאת: מעיין

שלום אלון, אז אתה אומר שתינוק בן 3 חודשים צריך לאכול מבקבוק 60 וזה אומר לי שבמחינתי הוא שבע?

מנהל פורום הנקה