האם כדי לשלב פורמולה

דיון מתוך פורום  הנקה

20/12/2012 | 22:35 | מאת: שני

שלום רב ביתי בת חודשיים ושבועיים עד כה הנקה מלאה. מבחינת משקל נולדה 3465, כיום 4800 במעקב בטיפת חלב אומרים לי שהעליה במשקל קצת איטית נעה בין אחוזון 25 ל- 10 לא יציבה בשום אחוזון, והמליצו לי לנסות לשלב על מנת שתעלה במשקל. אני חוששת מכך שברגע ששאתחיל לשלב אז היצור חלב שלי ירד באופן משמעותי ואז ההנקה תגמר. איך אפשר לשלב נכון בלי לוותר על ההנקה, האם כדי בכלל לשלב או להמשיך להלחם על ההנקה למרות העליה במשקל הבעייתית. חשוב לציין שביתי מחייכת, רגועה ישנה טוב בלילה, קצת סובלת מגזים במשך היום. תודה רבה רבה על העזרה שני

20/12/2012 | 23:47 | מאת: אלן שיין

שלום שני, אם תינוק לא עולה מספיק במשקל זה סימן שלא אוכל מספיק. הנסיכה שלך עלתה בממוצע 130 גרם לשבוע אם עשיתי את החישוב נכון לפי מספר השבועות מאז לידתה. זה לא מספיק - אבל זה לא אומר שצריכים לתת פורמולה. חלב פרה ידוע כלא מומלץ עד קרוב לגיל שנה אם בכלל ופורמולה היא מורכבת מחלב פרה. אז אם בכלל - אז תוספת חלב אם היא הדרך. אבל יש לך עוד לבחון באמת למה היא לא אוכלת מספיק. יש 1 משלוש סיבות. 1. את לא מיניקה מספיק ומשתמשת במוצץ מלאכותי מההתחלה. זה גורם לה לדחות רעב והיא פשוט אוכלת פחות. השד הוא מוצץ הטבע. התחליף הגומי מיועד לתינוקות שלא זוכים לשד אימם. 2. משהו מבני מכני בפה לא מתפקד. זה יכול להיות לשון קשורה שמונעת ממנה לאכול "יותר יעיל ויותר טוב." 3. את מיניקה רק מצד אחד כל פעם. שזה קשור למעשה למספר 1. היא לא אוכלת מספיק. ההמלצה מאז ומתמיד היא להיניק משני הצדדים בכל הנקה. כך את מייצרת פי כמה והיא אוכלת יותר. אין אפס. ככל שתניקי אותה יותר כך היא מקבלת יותר אוכל. אם היא לא עושה את זה לבד מכל סיבה שהיא - אז תשאבי ותתני תוספת של חלב אם. זה בכלל לא מעיד על כך שאין לך מספיק חלב. בכל אופן רצוי להיפגש עם יועצת הנקה מוסמכת IBCLC (לא אחות - כי היא לא יועצת הנקה מוסכמת IBCLC) כמו שאני לא אחות. זה שני דברים שונים. תוכלי למצוא יועצת מוסמכת באתר של איגוד הישראלי ליועצות הנקה מוסמכות: www.iaclc.org.il וכדאי לרכוש את ספרון "הנקה-להעניק מהרגע הראשון" שמסביר את ההמלצות האלה יותר לעומק. ניתן להזמין ולקבל בדואר: 03-6472411 אחוזונים הם השוואות לתינוקות אחרים - גם הטבלאות לא משקפות את ה"נורמה" שאמור להיות תינוקות יונקים. כאן עדיין משתמשים בטבלאות הישנות. בכל אופן נראה לי שאפשר לפתור את הבעייה עם שינויים קט - ללא צורך בשימוש בבקבוקים ושאיבות - דבר שעלול לשבש את ההנקה. בהצלחה אלן

מנהל פורום הנקה