שאלות על הנקה

דיון מתוך פורום  הנקה

20/11/2012 | 18:59 | מאת: הדס

שלום לכן, אני בת 36, ילדתי לפני 7 שבועות את בני הראשון, ומאז עוברת אתגרים לא מעטים בהנקה... כרגע אני מניקה, אולם בגלל שאין לי מספיק חלב - נותנת גם תוספת של מטרנה. בנוסף, אני סובלת מכאבים חזקים מאוד בפטמות. הייתי אצל רופא שאבחן פצע בפטמה ונתן לי משחה אנטיביוטית מופירוסין והוספתי לה גם משחת בטהקורטן שקראתי שהיא עוזרת מאד. המשחות אכן שפרו את המצב (במיוחד הבטהקורטן). שאלותי: 1. מה ניתן לעשות כדי להגדיל את ייצור החלב? אני מרגישה שהתינוק יונק ו"מסיים" את השד אולם נשאר עדיין רעב. אני משתדלת לאכול טוב ולשתות ולנוח עד כמה שניתן... 2. הבנתי שמומלץ לרוקן את השד בכל הנקה כדי ליצור עוד חלב, ולכן אני משתדלת לשאוב בסיום כל הנקה את מה שנשאר. האם נכון לעשות כך? 3. כמה זמן אוכל להשתמש במשחות הנ"ל? אני מורחת אותן כבר שבוע וחוששת שאם אפסיק יחזרו לי הכאבים שהיו חזקים מאוד ולא אפשרו לי להניק (היו כמה ימים שרק שאבתי ונתתי לתינוק לאכול מבקבוק). 4. חשבתי להיעזר ביועצת הנקה. האם יש לכן המלצה ליועצת הנקה טובה בירושלים? אני ממש מותשת ומנסה לא להרים ידיים. מאוד אשמח לתשובות מכם. תודה מראש על העזרה! הדס

21/11/2012 | 10:08 | מאת: אלן שיין

היי הדס, יש מצב שהכל מיותר. כמעט ואין מצב שאין מספיק חלב. אם תינוק בוכה מהימים הראשונים זה כמעט ולא בגלל רעב. חסר לו חום גוף חסר לו האינפוזיה של אוכל שהוא רגיל עליהם מהרחם. השאלה שצריכים לשאול היא האם התינוק רגוע כאשר הוא עליך. לא שאת מנסה לשים אותו לבד בעריסה.? אם התשובה היא כן אז זאת בכלל לא בעיית אוכל. כדאי לך לרכוש את הספרון " הנקה - להעניק מהרגע הראשון :" שמסביר הכל אודות ההנקה וההמלצות ה"נכונות" כדי לסנן דעות סותרות ומגוונות וגם לידע אותך לגבי הצעדים שכדאי לקחת כדי להצליח להיניק באופן מלא. ניתן להזמין בטל: 03-6472411 לא צריכים "לרוקן" את השדיים. זאת העבודה של התינוק. המשחות עוזרות להקל אבל לא פותרות את הבעייה שהיא בדרך כלל תנוחה לא הכי אופטימלית וביקור אצל יועצת הנקה מוסכמת IBCLC יכול לפתור את הכל במפגש אחד. את יכולה ללכת גם למפגש של ליגת לה לצ'ה כדי ללמוד על התנוחות לפני פנייה לעזרה קצת יותר מעמיקה ובתשלום - חפשי קבוצה באתר של ליגת לה לצ'ה - www.lllisrael.org.il איגוד היועצות הנקה מוסמכות: כדי למצוא יועצת הנקה מוסמכת: - יש כמובן בנות בירושלים. www.iaclc.org.il בהצלחה! אלן

21/11/2012 | 19:34 | מאת: הדס

כי לפעמים עוברים 2-3 שעות מההנקה הקודמת ואני מרגישה שהשדיים שלי מרוקנים וגם התינוק לא רגוע. כאשר אני מציעה לו בקבוק מטרנה הוא אוכל לפעמים כמויות גדולות יחסית (אפילו 100 מ"ל) שלא סביר שיאכל לאחר הנקה. אשמח לשמוע את דעתך. בכל מקרה, תודה על התשובה המפורטת ועל האינפורמציה החשובה!

מנהל פורום הנקה