זמני הנקה

דיון מתוך פורום  הנקה

13/11/2012 | 13:18 | מאת: אלונה

שלום, אמא לתינוקת בת חודש ושלושה ימים שקלה בלידה 2,986 וכיום 3,950 בטיפת חלב לא מרוצים... לפני שבוע הפסקתי להניק (עד אז הנקה מלאה) בעקבות יותר מדי מפגעים בשד ובעיקר פטריה פנימית (אין תסמינים חיצוניים) המטופלת כיום בכדורים. אני שואבת ובלית ברירה מוסיפה תמ"ל, אני מאוד רוצה להניק פעם פעמיים ביום עד שהדברים יסתדרו (הכדורים בטוחים בהנקה)אלא שמפאת הכאב איני יכולה לסבבול זמן ארוך מדי. שאלתי היא: האם אפשר להעריך כמה זמן עד שהיא תקבל את המנה? אני מפסיקה אותה אחרי כ 20 דק' משד אחד ולא מציעה לה את השד השני. תודה מראש

14/11/2012 | 10:55 | מאת: אלן שיין

היי אלונה, קשה מאוד בלי לראות אתכם להנחית כללים או המלצות במקרה שלך. יש כמה דברים שמעוררים בי שאלות - האחד הוא הכאבים. אם הכאב בשד ויש והיו פצעים בפיטמות אז זה עניין של תנוחות - או מבנה אנטומי של הפה של התינוקת. יש דברים אצלה שיכולים לגרום לחוסר נוחות בהנקה. כאב בשד כמעט ולא בא מפטרייה - ואין פטרייה לרוב ללא פטרייה בפה של התינוק - כי זה בא משם! אז אני לא יודעת אם הדיאגנוזה אכן נכונה. אם לא היית אצל יועצת הנקה מוסמכת IBCLC שתוכלי למצוא באתר של האיגוד המקצועי של היועצות: www.iaclc.org.il אז לא עשית הכל כדי לשפר ולהחזיר את ההנקה.אחרי ביקור אחד לרוב אימהות באות ולומדות את הטכניקות ואת הסיבות המדעיות - שמגבה אותן והשינוי משמעותי ביותר. אבל צריכים ביקור וצריכים מישהוא לראות איך הדברים מתנהלים. לכן אין תשובה לגבי כמה זמן עד שהיא מקבלת מנה. לכל תינוק יש את הזמן שלו וגם הציוד (מבנה פה, לסת, לשון וכו') ולכן אין חוקים. מה שכן תוכלי לקרא על הכל וגם על ה-א - ב של התנוחות בספרון הדרכה - "הנקה-להעניק מהרגע הראשון" שניתן להזמין הטל: 03-6472411. אולי זה יעזור - כי הכל כתוב. בברכה אלן

מנהל פורום הנקה