התלבטות לגבי הנקה

דיון מתוך פורום  הנקה

10/07/2001 | 22:31 | מאת: אורליה

שלום , אני בהריון כעת ומתלבטת לגבי הנקה. מצד אחד אני מודעת לחשיבות הרבה שבכך, אך מצד שני אני טיפוס ביישן ונראה לי שלא ארגיש בנוח להניק למול כל העולם. בעיה נוספת היא שהחזה שלי גדול ואני חוששת שבעקבות ההנקה הוא פשוט יפול ויצטמק. האם נשים שלא מניקות החזה שלהן נשאר כמו שהוא או שבכל מקרה לאחר ההריון הוא מתכווץ ? תודהץ

11/07/2001 | 08:34 | מאת: נעמי

אורליה, קודם כל שיהיה במזל טוב. לגבי הנקה בחוץ - אני יכולה לייעץ לך מעט מנסיוני - גם אני טיפוס קצת ביישן אך עם הזמן גיליתי דרכים להניק בפומבי ובצניעות, בלי שאנשים ישימו לב בכלל. תמיד אפשר למצוא גם פינה שקטה - את עוד תופתעי לגלות כמה אנשים מוכנים לעזור למצוא מקום להניק. לגבי השינוים בחזה - שינויים אלו נובעים בעיקר מתורשה. גם לנשים שלא הניקו החזה יכול ליפול והצטמק. אם תסתכלי על החזה של אמא שלך תדעי (בד"כ) איך יראה החזה שלך בעתיד.

11/07/2001 | 09:16 | מאת: נטלי

אני מסכימה בפה מלא עם כל מה שנעמי כתבה לך. גם אני ביישנית ולא אהבתי להניק בפומבי, אז הייתי הולכת לחדר צדדי או נכנסת לאוטו (אם לא היינו בבית כלשהוא), ומכסה עם חיתול ומניקה בשקט. לפעמים גם לתינוק חשוב השקט והמנוחה בעת ההנקה וגם ככה תרצי לסור לפינה שקטה בעת ההנקה. לאחר שנה וחודש של הנקה כבר הייתי הרבה יותר חופשייה, ואני בטוחה שאת הילד הבא שלי כבר אניק במקומות פומביים הרבה יותר, אבל שוב - ברגע שתופסים את הקטע של ההנקה, אין כל חשיפה של השד. מלמעלה מכסה החולצה שלך, ואת השד עצמו מסתיר ראשו של התינוק. ממש אין כל בעייה. לגבי החזה - כפי שנעמי אמרה הכל עניין של תורשה. לאמי יש חזה נפול ומצומק לאחר 3 לידות למרות שלא הניקה אותי או את אחיותי. אני מודעת לעובדה שהחזה שלי גם הוא, לצערי, יפול ויצטמק עם השנים, בין אם אניק ובין אם לא, לכן אני מעדיפה להניק והעניק לילדים שלי את הדבר הכי חשוב ויקר שאני יכולה להעניק להם. בהצלחה!

11/07/2001 | 10:16 | מאת: טלי

גם אני (כמו המשיבות האחרות) מניקה כבר שנה וחודש. עברתי מסלול ייסורים ארוך שכלל פצעים בפטמות, פטריות, הנקות תכופות בלילה ועוד ועוד. מלבד זה, אני גם לא אוהבת במיוחד להניק והתחושה לא נעימה לי בפטמות (למרות ששמעתי על כמה וכמה נשים שזה תענוג עילאי בשבילן...). אבל כמו שאת יכולה להבין ממשפט הפתיחה, למרות כל הצרות וחוסר הנעימות אני מניקה כבר תקופה ארוכה. הסיבה היא החשיבות של ההנקה לתינוק (ולהמשך חייו כמבוגר). היום ידועה החשיבות העצומה של ההנקה על בריאותו הנפשית והפיזית של התינוק (והמבוגר). לא אפרט כאן את היתרונות הללו כי יש עשרות אתרים ופורומים ברשת שבהם תוכלי לקרוא על יתרונות ההנקה. בכל אופן, נראה לי שזו אגואיסטיות לשמה וחוסר התחשבות בתינוקך למנוע ממנו/ה את הדבר החשוב הזה רק בגלל ביישנות או שיקולים אסטטיים!!!! הצעתי היא: תנסי ותראי איך הולך לך (ותאמיני לי שיהיו לך סיבות הרבה יותר טובות להפסיק להניק מאשר אלה שאת פירטת). עם זאת- אל תתייאשי!!! תזכרי תמיד עד כמה זה חשוב לתינוק ולקשר שלך איתו/ה. מנסיון- את לא תצטערי למרות כל הקשיים ותינוקך (כשיגדל) יודה לך מאוד.

12/07/2001 | 08:56 | מאת: קרן

שלום אורליה, שלא כמו שאר המשיבות אני אמנם מניקה רק 7.5 חודשים עד כה אך אין בפי מילים לתאר את הסיפוק הרב שאני מוצאת בהנקה, רק מי שחוותה זאת יכולה להבין את התחושה הזו של נתינה אולטימטיבית - ההרגשה הזאת כבר שווה כל רגע (גם את הרגעים הקשים המעייפים ולפעמים המכאיבים). וזאת מבלי לקחת בחשבון את היתרונות העצומים לתינוק היונק ולקשר הנפלא שיווצר בינכם. באשר לבעיות המטרידות אותך - קודם כל מי אמר שצריך להניק "מול כל העולם", כמעט בכל מקום ישנה אפשרות לפרוש הצידה ולהניק בנחת (אפילו בתאי הלבשה בחנויות בגדים - כאלה שיחסית מרווחים ויש בהם כסא) ומקסימום אפשר להניק ברכב הממוזג. אני יכולה להבין ללבך מאחר וגם לי זה נראה בהתחלה מביך, שלא לדבר על-כך שאת בעלי זה הביך אף יותר ואני השתדלתי להתחשב ברגשותיו. היום זה כבר לא מטריד אף אחד מאיתנו, זה לא אומר שאני חושפת את חזי בפומבי אלא שאני מרגישה חופשי להניק כמעט בכל מקום באופן צנוע והרבה פעמים הסביבה כלל לא מודעת לכך שהתינוק שבידי לוגם להנאתו. בנושא החזה - ההריונות והשנים יעשו את שלהם גם מבלי שתניקי ותמיד ניתן לעשות שיפוצון אחרי שתחליטי לא להרות שוב. ממליצה לך לשוחח עם יועצת הנקה ולהעזר בה לתמיכה מורלית והדרכה גם לאחר הלידה. בהצלחה, קרן

12/07/2001 | 18:02 | מאת: אורליה

תודה רבה לכל הבנות על העצות !!!!!! אורליה.

13/07/2001 | 02:39 | מאת: רוז

פעם יצא לי להניק את הבת שלי בחדר מלא נשים, באה חמותי הצדיקה ובאה לעזור לי לכסות את עצמי,כי התינוקת כבר לא היתה כל כך פאסיבית, ולא מצא חן בעיניה להיות מוחבאת, אבל אז חשתי איזה אבסורד זה ואמרתי לפני כולן, מוכרים רכב - ע"י ציצים, ורוב האנשים כבר לא מוחים. מוכרים לי ארטיק - ע"י ציצים. מוכרים בירה - ע"י ציצים, היום כמעט לא מוכרים כלום בלי שיעורבו בכך ציצים, אבל לעזאזל, כשאני רוצה להניק, את התינוקת הקטנה שלי, שלשם כך נבראו ציצים האלה, אומרים לי לכסות? אני לא מכסה, שילמדו מה התפקיד האמיתי שלהם. הנשים שהיו בחדר, צחקו, הסכימו איתי כמובן, וחשו יותר בנוח, גם אני חשתי בנוח, שלא לדבר על הקטנה שלי. אל תתביישי, הבושה הזו לא במקומה, חלב אם לתינוק היא צידה מאוד טובה לדרך, וכמה שיותר - יותר טוב. אגב ניתן לרכוש "סינר צניעות" בעלות של כ-15 ש"ח רעיון פשוט וגאוני, בעיקר באיזורים של אוכלוסיה חרדית.

13/07/2001 | 21:06 | מאת: אושרת

גדול !!!! מזדהה בכל פה ד"ש לחמותך.

17/07/2001 | 02:43 | מאת: אלן שיין

רוז - את גדולה!! בארצות הברית לאחרונה ניסו להעביר חוקה בממשלות מקומיות על הזכות לנשים להיניק בציבור. (יש הרבה מדינות שעדיין זה נגד החוק בגלל חוקים של חשיפה מיותרת) תתפלאי איזו שמרנים הגברים נעשו! פתאום! עלה לי בראש אותן הטענות שהעלית!! תודה שציינת את ההערות שלך!

17/07/2001 | 02:53 | מאת: אלן שיין

היי אורליה, הבנות ענו לך לעניין. אני אוסיף רק שזה לא תמיד תורשה המשפיעה על מצב החזה. השדיים מתכוננים ומתפתחים במשך ההריון כאילו תניקי אם תרצי או לאו. הטבע עושה את שלו. לגבי ההערות של הבנות - חלק מהן מביאות תמונה מאוד עגומה. אני חייבת לציין שעם הבת הגדולה סבלתי כמו כולן אך עם השני והשלישי כבר ידעתי איך למנוע את הקשיים לפני שהתרחשו. ידע הוא כוח - כמה שתדעי טרם לידה תצליחי למנוע גם את את הבעיות השחיכות ביותר. תלכי למפגש של ליגת לה לצ'ה או תפגשי באופן פרטי עם יועצת הנקה - ניתן לקבל פרטים ואת כל האפשרויות ב-מ.מ.ש.-2411 647 03.

מנהלי פורום הנקה