ייצור חלב

דיון מתוך פורום  הנקה

17/08/2007 | 23:58 | מאת: חן

שמי חן ואני מתגוררת כרגע בוונקובר, קנדה. בתי הבכורה נולדה בניתוח קייסרי עקב סיבוכים שונים ומיד לאחר הניתוח קבלתי כדור לעידוד יצור החלב בשם, "דון פרידון". (ניסיתי לשאוב בתחילה, אך ללא הצלחה רבה. בתי לא הייתה מסוגלת לעכל את הפורמולה שניתנה לה והיא ניזונה מתרומת חלב אם). עם הזמן לא הצלחתי להניק את בתי ללא לקיחת הכדור. סך הכל הנקתי את בתי במשך 5 חודשים. מיד עם הפסקת לקיחת הכדור, נגמר לי החלב, ללא כל גודש. אני בשבוע 20 כרגע, (בתי הבכורה כמעט בת שנתיים), מצפה ללידה באזור חודש דצמבר. הייתי מעוניינת לדעת האם קיימות דרכים אלטרנטיביות לעידוד יצור החלב, במידה והחלב אינו מיוצר באופן טבעי. תודה רבה.

20/08/2007 | 09:36 | מאת: אלן שיין

היי חן, לפי התיאור של השתלשלות הדברים לא נראה לי שיש לך בעייה של ייצור חלב. אם הצלחת לייצור מספיק למשך 5 חודשים - מה גם עם התחלה קשה כמו שסיפרת - אז לא תהיה לך בעייה. לפעמים ניתוח קיסרי יכול לדחות את יצירת החלב. למרות שגם בהתחלה ועם ניתוח יש כבר קולוסטרום. לקראת הלידה תלחצי ותראי שאכן יש לך. אם היו לך שינויים בשדיים בזמן ההריון זה עוד סימן שלא תהיה בעייה. 99% מכלל הנשים אין כל בעייה של ייצור ותפוקה. תקחי בחשבון שהייצור תלוי רק בתינוק ולא בך אז מבינים שמה שקרה לך היה יותר בגלל ההתחלה של העדר הנקה - וחוסר גירויי מאשר תקלה אצלך במערכת. ככל שהתינוק ינק וכמה שסמוך ללידה - (ואין כל בעייה להיניק מיד אחרי ניתוח - אם בראש שלך! ועם עזרה מהצוות או בן זוג בגלל הפצע) אז לא אמורה להיות בעייה. יש לנו ספרון שכתבנו עם כל ההנחיות העדכניות - בעברית. את יכולה להזמין באמצעות כרטיס אשראי. יעלה 20 ש"ח + שיחה למשרד כדי להזמין או לבקש ממישהו בארץ לקנות לך. 03-647-2411.( יש גם בשפה רוסית) תראי באתר www.mamash.org.il זה יסביר הכל - ולא יותר מידי - אין ביוכימיה אלא עצות מועילות למנוע בעיות ומה לעשות כאשר תתעוררנה!! מה שקרה לך ממש לא אומר שזה מה שיקרה הפעם. לרוב כל לידה היא חוויה בפני עצמה. במידה ותהיה לך בעייה שלא נפתרת ממנה כדאי לך למצוא את ליגת לה לצ'ה בקנדה - אולי יש קבוצה שנפגשת לידך - או יועצת הנקה מוסמכת IBCLC שתעזור לך. יש יועצות הנקה מוסמכות בכל העולם. www.llli.org) (La Leche League) www.ilca.org - ארגון של יועצות הנקה IBCLC בעולם. בברכה והמון הצלחה!! אלן

מנהל פורום הנקה