ויטמין D

דיון מתוך פורום  תמיכה ויעוץ לגיל הזהב

09/08/2007 | 23:53 | מאת: ראובן

שלום בן 65 ,מתאמן במכון כשר.קראתי שכדי לבנות שריר בגיל השלישי,צריך לצרוך ויטמיוD כ400יחידות ליום(בין השאר בגלל שהגוף מאבד מכשר היצור של ויטמין זה ). המלצה לצרוך ויטמיןD בגיל השלישי ללא קשר עם בנית שריר.קראתי עליה מספר פעמים. יחד עם זאת רוקחים בבתי מרקחת לא הסכימו איתי. מה דעת הצוות ? תודה ראובן

10/08/2007 | 05:17 | מאת: דני לא רופא ולא מטפל

מנחת פורום זה היא פסיכולוגית קלינית. ממליץ לך לנסות פורומים יעודיים כגון אנטי אג'ינג וכו' http://www.doctors.co.il/xFF-List,xFI-1345,m-Doctors,a-Forums.html תזונה טבעית http://www.doctors.co.il/xFF-List,xFI-16,m-Doctors,a-Forums.html באופן כללי אני למשל מבקש מרופא המשפחה להפנות אותי פעם בשנה לבדיקה כללית וגם מבקש לכלול אלקטרוליטים (CA MG K וכו') וגם B12 D. אם אין מחסור בויטמין מסוים לא כדאי ליטול אותו, ביחוד בכמויות גדולות. אני למשל נוטל מולטי ויטמין כגון פרמטון או צנטרום מיועד לקשישים, שלעניות דעתי מכילים כמות מספקת מהויטמינים החיוניים שמיוצרים בגוף בחסר אצל קשישים או החסרים בדיאטה הרגילה או שנספגים פחות טוב אצל קשישים. קיימת סכנה של הרעלת ויטמינים כאשר נוטלים כמויות גדולות מדי.

10/08/2007 | 19:06 | מאת: חיפאית

בהמשך לדברי דני - אני לא רופאה , אך על סמך ידע אישי - ויטמין d אפשר לקבל מהשמש... לפי הסבר ששמעתי מרופא, שהות של כרבע שעה ביום בשמש מספקת כמות טובה של הויטמין. גם אני יודעת שאין לקחת סתם כך ויטמינים, אם אין המלצה רפואית בגלל חסר או בגלל סיבה אחרת. יש הזקוקים לתוספת סידן ואז , גם כאן על פי המלצה רפואית, נוטלים סידן עם תוספת של הויטמין D על מנת לעזור לספיגת הסידן. כך שכל מקרה לגופו של עניין ~ שבת שלום

11/08/2007 | 09:40 | מאת: דני לא רופא ולא מטפל

האמת - מאד לא מומלץ ליטול תוספי מזון - כולל ויטמינים מבלי להועץ ברופא. אכן יש מקרים לא מעטים, ביחוד בזיקנה, שמנגנון הספיגה של חמרים חיוניים משתבש ויש ל"דחוף" תוספות. that said, לפחות שני רופאים אמרו לי שלקשישים מומלץ ליטול מולטי ויטמין מותאם לגיל המבוגר שמבטיח כמות מספקת ברוב רובם של המקרים.

12/08/2007 | 07:46 | מאת:

אני מפנה אותך לפורום תזונה נכונה לגיל השלישי באתר מוטקה. http://www.motke.co.il/SelectedForum.aspx?ForumID=28 בהצלחה נעה