מחלת CLL

דיון מתוך פורום  תמיכה ויעוץ לגיל הזהב

14/11/2006 | 10:00 | מאת: גילדה

שלום רב, אני בת 38 ובדר"כ בריאה. לפני כ-3 חודשים גיליתי בלוטות באזור הצוואר, ראש, מפצעות, ובית השחי וטחול מוגדל. לאחר בדיקה אצל רופא המטולוג מתברר שיש לי מחלת CLL. הרופא לא ממליץ על טיפול רק להיות במעקב. ברצוני לעדכן שבמשפחה שלי ישנם אנשים עם מחלות סרטן. אין לי שום אינפורמציה ומידע על מחלה. אבקשכם את עזרתכם בנושא ומה ממליצים על הטיפול. תודה מראש

14/11/2006 | 13:28 | מאת:

שלום לך. למיטב הבנתי הCLL זו מחלה ממשפחת הלוקמיה.?(לוקמיה לימפוציטית כרונית). דלהלן לינק בנושא של האגודה למלחמה בסרטן http://www.cancer.org.il/template/default.asp?textSearch=&maincat=2&catid=17&pageid=611 לפי הכתוב שם לגבי הסוג הזה, ישנם אנשים שזקוקים וכאלה שאינם זקוקים לטיפול, בשנים הראשונות או בכלל. איני יכולה לענות לך יותר מזה מאחר ואיני רופאה. רק המטולוג או אונקולוג מומחה יוכל להשיב לך. (ראי פורומים בנושא זה בדוקטורס). לגבי השאלה אם את זקוקה לטיפול כדאי לך לפנות למומחה בכיר בתחום שיבדוק את כל הפרמטרים ויסביר לך איך המעקב יתנהל ובאילו נסיבות תצטרכי טיפול. כאן את מוזמנת לשתף ולקבל תמיכה מכולם כאן . רפואה שלמה נעה

18/02/2008 | 04:38 | מאת: avinj

מה דעתכם על המאמר המופיע בלינק המצורף:http://bloodjournal.hematologylibrary.org/cgi/reprint/101/1/265?ck=nck אודה לכם על התיחסות יותר מכן או לא תודה

03/12/2008 | 14:59 | מאת: מודי

CLL באתר הייד פארק http://hydepark.hevre.co.il/index.asp הייד פארק בגוגל גם מביא אותנו רישום פשוט אתר בטוח ואיכותי שמכיל מספר ענק של פורומומים בכול תחום - אנחנו תחת נושא רפואה בפורום אני רוצה למצוא אחרים מה עובר עליהם לרכז מידע גם לי אמרו שאני רק מדימיין שאני חלש חשבו שאני סתם מפחד ובדיכאון כאשר באמת אני מרגיש עייף יותר גם לפני גיליו המחלה היתי סובל מכאבי ראש אני מדברים של אנשים שמפרסמים וששואלים בפורמים אני מבין שאני לא לבד וגם צעירים כשמוני סובלים לרופאה בגדול אין ממש ידע ונסיון לגבי התנהגות המחלה לאנשים צעירים שלפני 55 לרוב החולי המבוגרים שלא עוסקים בספורט לא נירשמותמותה או ממש סבל מהמחלה כי היא מחלה כרונית ולא אקוטית לאורך זמן בואו אנשים נשתף מידע נאגן קבוצה למחלה ידע והפסקה והתמתנות בפעילות גופנית החזירו אותי למצב של ביראות ותחושה סבירה ה

14/11/2006 | 18:22 | מאת: דני לא רופא ולא מטפל

אני מדבר מנסיון של מישהו קרוב מאד שחלה במחלה. בסוגים רבים של המחלה אפשר לחיות שנים רבות (עשרות שנים) באיכות חיים טובה. חשוב להיות במעקב בקביעות על מנת שבמידה וצריך טיפול לא לפספס אותו. חשוב גם לבחור רופא מומחה וכזה שמעורר בך אמון, כי מצב נפשי רגוע עוזר למנוע החמרה של המחלה. אני הייתי גם ממליץ על פעילות גופנית קבועה ומרגיעה - למשל טאי צ'י או משהוא דומה. לצערי אינני מוצא קבוצות תמיכה אינטרנטיות במחלה, אבל כמו שנעה כותבת על תהססי לחזור לכאן אם יש לך שאלות או סתם את רוצה אוזן קשבת (או מקלדת קשבת)