חולשה קשה לאימי

דיון מתוך פורום  תמיכה ויעוץ לגיל הזהב

19/09/2006 | 23:11 | מאת: קדן

שלום רב, אימי בת 70 , לאחרונה חשה חולשה נוראית התוקפת אותה לעיתים מאד קרובות. היא אשה בריאה בדרך כלל למעט סכרת המטופלת בכדורים . לאחרונה לא מאוזנת. אושפזה בבלינסון והבדיקות מלבד הסוכר היו בסדר .(מיפוי לב, דם, צואה ושתן) לדעתי היא בהתקפי חרדה. אין לה כל כאבים מתלוננת על חוסר כח וחולשה. האם כדאי לפנות לרופא כדי לקבל תרופה לחרדה כגון : רסיטל או ציפרלקס לתקופה, או לתת לה לוריוואן להרגעה. היא לא ישנה טוב ואף מדוכדכת ומסוגרת. שוכבת הרבה במיטה וממעיטה לצאת מהבית מחשש לחולשה שתתקוף אותה. יש לציין כי היא אלמנה 10 שנים וחיה לבד בבית פרטי והיתה מאד חיונית ואנרגטית. נוטלת תרופות לסכרת, לחץ דם, שומנים בדם ואוסטופורוזיס. תודה על עזרתכם בהפנייה למי מהגורמים אשר ישיב אותה למצב בו היתה לפני כחודשיים. קדן

22/09/2006 | 00:02 | מאת: דני לא רופא ולא מטפל

לדעתי - אל לך לפנות לרופא "כדי לקבל תרופה לחרדה כגון : רסיטל או ציפרלקס לתקופה, או לתת לה לוריוואן להרגעה." אלא אם תרצה לפנות לרופא זה צריך להיות כדי שייעץ לאמך כיצד להתגבר על החולשה ולצאת מהמצב הנפשי שלה - ורק אם זה מה שהיא רוצה. לא מן הנמנע שמה שאמך צריכה זה לצאת מהבית, לפגוש אנשים ולהמצא בסביבה שתספק לה גרויים אינטלקטואליים וחברתיים. אבל גם בזה אל לך ללחוץ עליה אם היא לא תרצה, אלא למצא מה אפשר להציע (ויש לא מעט) ולתת לה להחליט. אחת הסיבות שיסדנו בחיפה את שדולת הגמלאים הוא שנמאס לנו לשמוע מאנשים צעירים שרק הם יודעים מה טוב בשבילנו הזקנים. ושתהיה לכולנו שנה טובה.

22/09/2006 | 17:33 | מאת:

האם היה ארוע חריג (כגון יציאה לפנסיה? אובדן וכו') יתכן ואימך מגיבה לקושי אותו היא עוברת. יתכן ובאמת היא חווה צער /בדידות או חרדה. כדאי ראשית לדבר איתה ולחשוב מה היתה רוצה ,למה היא זקוקה. במידה ונשללת בעיה רפואית כדאי לפנות ליעוץ פסיכולוגי לפני נטילת כדורים. יתכן וזאת בשילוב טיפולים במגע/שינוי אורחות חיים יכולים לעזור לה לצאת מהמצב ללא כדורים. במידה ומדובר במשהו אקוטי מאוד כדאי להתיעץ עם פסיכיאטר לגבי כדורים. גם הרעיון של דני לגבי עמותות או מסגרות חברתיות שונות יכולה להיות אופציה במידה והיא מעונינת. בהצלחה ושנה טובה נעה