הצילו! אבא "מבולבל" אך מסרב לקבל עזרה- אנא עצתכם

דיון מתוך פורום  תמיכה ויעוץ לגיל הזהב

28/04/2006 | 12:42 | מאת: מלני

אבא שלי , אדם יקר בן 82,פיזית בריא למדי. מתגורר לבד ועצמאי. בשנים האחרונות התחיל להיות יותר ויותר מבולבל בהתנהלות היומיומית: - לעיתים קרובות אינו זוכר מה אכל - לעיתים אינו זוכר על מה בזבז את הכסף (בגלל הבלבול אין לו יותר כספומט ואנו נותנים לו מזומן כל יומיים שלושה) - אינו דואג לתחזוקת בית נאותה אך גם מסרב להעסיק מבשלת/מנקה קבועות (מדי פעם אנחנו מגניבים מישהי, אך לא באופן סדיר). - מאבד לעיתים קרובות את ארנקו , מפתחות ומשקפיו - מדווח לעיתים על ארועים שאנחנו יודעים בוודאות שלא ארעו - "ממציא" קצת סיפורים מדי פעם - לפעמים אינו זוכר אם לקח את תרופותיו או לא - לפעמים לא יודע איזה יום היום, או מחכה במוצ"ש שיקחו אותו לעסק המשפחתי כאילו היה כבר ראשון בבוקר. - מסלף כל מיני דברים שמסבירים לו או בוחר להתעלם! - שכח כמה פעמים את הגז פתוח - אז ניתקנו לו את הגז ועכשיו הוא מחמם את האוכל בטוסטר-אובן קטן. - שיקול הדעת שלו מוזר ולא כ"כ אחראי . בכל מצב לא שגרתי הוא מקבל החלטות מוזרות (למשל כשהיתה לו הפסקת חשמל בבית בערב סוער וגשום אחד, הוא לא נכנס לשכנים לבדוק מה קורה, גם לא התקשר לבקש שנבוא ונעזור , אלא הגיע אלינו ברגל - מרחק 5 ק"מ בלי שבדק לפני כן אם אנחנו בבית) ועוד ועוד.... באופן עקרוני - אינו מוכן להכנסת אדם זר שיעזור לו בביתו. מה שחמור הוא שאינו מכיר במצבו הבעייתי ומבקש שנאפשר לו לטייל בחו"ל (בלעדינו), ועוד כל מיני פעילויות שאינן מתאימות למצבו. גם אחותו (גם היא בת 80 אך במצב מנטלי ותפקודי נפלא) עימה הוא בקשר טוב, אינה מכירה במצבו ולצערנו , מעודדת אותו ליזום פעילויות עצמאיות מאותו סוג. עקב ארועים ספורים של "בלק אאוט"/שיכחה , לקחנו אותו לרופא קופ"ח מיוחד לאוכלוסיה מבוגרת שאמור להעריך את מצבו ולהמליץ על סיוע בבית. אך דווקא באותו יום אבי היה מאוד ממוקד וענה לכל השאלות בצורה יפה כך שהרופא בחר להתעלם מסיפורינו ונתן לאבי הערכה טובה וכמובן לא אישר שום עזרה. איני יודעת אם הרופא נהג כך בגלל שהינו מטעם קופ"ח ומונחה להמליץ על עזרה רק במקרים קריטיים האם ואיך ניתן להבהיר לו את מצבו? אנחנו מאוד חוששים לפגוע בכבודו העצמי, אך מרגישים שאם נאפשר להמשיך להיות עצמאי הוא ממש בסכנה. - מה דעתכם? איך ניתן בכל זאת לקבל חוות דעת והמלצת רופא לעזרה? הרי בכל פעם שנלך יכול להיות "שניפול" על יום טוב והוא יעשה רושם שונה ממה שקורה בד"כ. אנו חוששים ומיואשים, נודה לכל עצה וטיפ בנושא.

28/04/2006 | 20:02 | מאת: דני לא רופא ולא מטפל

הבעיה היא "קלסית". הקשיש, כאשר הוא במגע עם בן אדם זר, ביחוד רופא גריאטרי או עובד סוציאלי שבא לבצע הערכה, מקבץ את כל כוחו המנטלי כדי לעשות רושם טוב. אחרי שה"מטפל" עוזב יש במקרים רבים נפילה מסוימת. מעריך חכם אינו נופל לפח הזה. אולי נועה תוכל להפנות אתכם לגורם כזה. אנא כתבי באיזה איזור בארץ אתם גרים, זה עשוי להקל על ההפניה.

29/04/2006 | 00:04 | מאת: מלני

30/04/2006 | 09:21 | מאת:

מלני שלום. נשמע שבאמת המצב מורכב וקשה. אביך גאה מדי מכדי להודות בכך שיש לו בעיה. ואחותו משתפת פעולה ומכחישה יחד עימו את הבעיה. יחד עם זאת נשמע ששיכחה של גז פתוח, אי לקיחת תרופות ודיסאורינטציה הם מצבים מסוכנים ביותר. מה שאני ממליצה לך זה ליצור קשר בהקדם עם גריאטר פרטי טוב (עם עדיפות לפסיכוגריאטר) שיעשה במידת האפשר ביקור בית ויאבחן אבחון כולל. כדאי שקודם כל תנהלו איתו שיחה ואולי כדאי לעשות אבחון על פני כמה מפגשים קצרים לאורך זמן כדי שיוכל להתרשם מאביך בסיטואציות שונות ולאורך זמן. במקביל כדאי שתפנו אליו לקבלת הדרכה כיצד להכניס גורמים מטפלים באופן איטי והדרגתי כך שאביך לא יחוש מאוים ומותקף. במידה והגריאטר ללא ייתן את ההדרכה כדאי לפנות לאיש מקצוע טיפולי מומחה לתחום זה שיוכל להדריך אותכם. במידה ותהיה לך שאלה נוספת את מוזמנת לפנות אליי שוב לכאן או ישירות במייל. [email protected] בברכה נעה

30/04/2006 | 10:37 | מאת: מלני

30/04/2006 | 12:15 | מאת:

אנא פני אליי ישירות במייל. בברכה נעה