אמי שומעת קולות

דיון מתוך פורום  תמיכה ויעוץ לגיל הזהב

28/11/2005 | 19:30 | מאת: יוכי

לפורום שלום אמי בת 80 אלמנה מזה 30 שנה, חיה לבדה. לאחרונה היא שומעת מוסיקה מתנגנת לה באוזנים. היא בודקת עם הסביבה, אם עוד אנשים שומעים את המוסיקה שהיא שומעת, וכשהיא נענית בשלילה, היא מכסה את האוזנים בשתי ידיה, וכן מכסה את פניה בכפות הידים. היא מבקשת לראות רופא אוזניים. אנחנו (בנותיה) מבינות שהבעיה היא הפרעה נפשית. היא בודדה, ואינה יוצרת קשרים חברתיים בכלל. לפני 22 שנה היא אושפזה בגהה משום שגם אז היא שמעה קולות.יש לציין שאנחנו לוקחות אותה לביקורת פסיכיאטרית אך אין מי שישגיח עליה בנטילת הכדורים, והיא לא משתפת פעולה בנושא מתוך הדחקה. האם מישהו יכול להמליץ בפנינו, לאן פונים? מה עלינו לעשות? תודה

29/11/2005 | 07:05 | מאת: דני לא רופא ולא מטפל

בכלל לא בטוח שמה שהיא שומעת הוא מסיבות נפשיות. לי בעצמי (גם אני בן 80) יש לפעמים תופעה של הצטברות נוזל באוזן התיכונה, וזה גורם לתופעה הנקראת "טינטו?ן" או בשמו הרפואי "טיניטוס" ואם זה במקרה המצב רופא א.א.ג. יכול לעזור. תחפשי בגוגל את המושג "טיניטוס" ותקבלי הרבה מידע. אל תהססי לפנות אלינו שוב אם יש לך מה להוסיף. הרבה בריאות לכולכם.

03/12/2005 | 22:42 | מאת:

יוכי שלום. לפי מה שאני מבינה אימך שומעת מוזיקה שמתנגנת לה ולא רק לחץ או צלצולים באזניים- תופעות שיש להן היבטים הקשורים ללחץ תוך אזני או לסטרס. נראה שאימך כמהה למגע, קשר. מישהו שישמע יחד איתה את המוזיקה שנהירה רק לה. הידיעה שאימך שומעת קולות בודאי מבהילה אותה. הקונוטציות הפסיכיאטריות קשות ובודאי לא מוסיפות לה.הניתוק מהעולם שאת מתארת (לא לראות ולא לשמוע) מבטא את ההרגשה שלה שהיא אינה נראית ונשמעת בעולם. ה"מוזיקה" שאני שומעת דרך דברייך זה דווקא הצורך של אימך לראות אנשים. האם יש לה איזשהם חיי חברה? האם היא במסגרת חברתית כלשהיא? במידה ולא אולי כדאי ליצור קשר עם מחלקת הרווחה החברתית בעירכם. ישנם מתנדבים שיכולים להפגש ולשוחח עם אימך.הקשבה משותפת למוזיקה יכולה להיות אחת מהפעילויות המשותפות.לעתים חונך/ת מספר פעמים בשבוע יכולים אף הם למלא את המשימה. גם את זה את יכולה לברר בעיריה במחלקת הרווחה או דרך הפסיכיאטר. במידה ולא מצאת פני אליי שוב.