עזרה לאמא

דיון מתוך פורום  תמיכה ויעוץ לגיל הזהב

02/08/2005 | 12:21 | מאת: Sבי

שלום רב , אמי אשה בת 63 ,פנסיורית , לא אוהבת. די מבלה ..חוגים, נסיעות נכדים וכו. לשמחתי ..די בריאה. לאחרונה מתרבים המקרים שהיא שוכחת\מאבדת מפתחות\ארנקים וכו... היא עומדת לנסוע לחו"ל לבדה, ואני דואגת לה . היא מודעת למצבה וטוענת ש"ככה זה שמזדקנים " ..אני מאמינה שניתן לעזור ולא לקבל את העובדה כמצב חדש שצריך לקבל אותו וזהו. פונה אליכם, אולי תוכלי להמליץ על טיפול מסוים, כדורים\ויטאמינים או צמחי מרפא כדי להקל . תודה רבה.

02/08/2005 | 20:14 | מאת: דני לא רופא ולא מטפל

יש הרבה מה לעשות, ולפי התאור שלך אמך עושה כמעט את כולם. חיי חברה, משחקי קלפים כמו ברידג' ועוד ועוד דברים דומים שומרים על הזיכרון שנוטה להחלש עם הגיל. אני עונה לפונים בפורומים באינטרנט בין השאר בתור תרגיל "קים" (אם קראת את ספר הג'ונגל של קיפלינג) אבל זה למעשה עסק שלה ולא שלך. אם היא תבקש ממך עצה תוכל להציע לה לכתוב לנו כאן, יש לנו עוד המון דברים מועילים. אבל היזמה צריכה לבוא ממנה, אני הייתי כועס מאד לו בנותי היו מתערבות בחיים שלי.

04/08/2005 | 00:24 | מאת:

בהודעתך אתה מדגיש כמה חשוב שתהיה השתתפות ערה של פונים בגיל השלישי ועד כמה חשוב שיקחו חלק פעיל ומרכזי בדיון. אתה מדגיש כמה חשוב שהילדים יכבדו את היות הוריהם אנשים עצמאיים ובעלי כושר החלטה ובחירה משל עצמם. יחד עם זאת ישנם מצבים רבים של בלבול והיפוך תפקידים בין הורים וילדים. זה קורה בכל גיל ופעמים רבות המגמה מתחזקת בגיל השלישי על רקע של מצב בריאותי , אובדנים,פגיעה בעצמאות ההורה ועליה ברמת נזקקותו לקשר עם ילדו. זה יכול לעתים לשנות דפוס של קשרים שנרקמים לעתים לאורך השנים. יש ילדים שממש חשים בהלה ומגיבים במצוקה לנוכח השינויים שעובר ההורה.כמובן שכל קשר הורה - ילד הוא בעל אופי אחר לגמרי ואין להסיק מהכלל לפרט. מלבד זאת כתבת למעלה על תרגיל קים. אודה לך אם תסביר לטובת הפונים מהו התרגיל,כיצד אפשר לבצע אותו ואיך הוא מחזק את הזכרון. תודה נעה

04/08/2005 | 00:07 | מאת:

דבי שלום. את מתארת את אימך כאישה חיונית וצעירה למדיי בגילה וברוחה. האם את יכולה לחדד מה מעורר את דאגתך? התחלת לכתוב משפט שאימך " לא אוהבת" ולא הוספת. האם יש משהו יותר מוגדר ממנו את חוששת? ירידה בזכרון היא תופעה טבעית שמתפתחת ומתחזקת עם הגיל. ישנן ירידות זמניות בזכרון שהן פונקציה של מצב גופני (כגון מחסור בבי 12) ומצב נפשי כגון מתח, דכאון או פיזור דעת. תזונה נכונה ופעילות גופנית יכולים בהחלט לשפר את המצב. יש אנשים שנוטלים תוספי מזון (כגון ג'ינסנג וג'ינקו בילובה או אומגה 3) וטוענים שהם חשים שיפור. יחד עם זאת אין בידי נתונים עד כמה הנושא נחקר והוכח מדעית. במידה ואימך תבחר לקדם את הרגלי התזונה ופעילותה הגופנית היא ודאי תרוויח איכות חיים גבוהה יותר. יחד עם זאת את נשמעת מודאגת וחוששת שאמא תסע לבדה לחו"ל. אולי תוכלי לפרט ולהסביר יותר .האם ישנם סימנים מדאיגים נוספים בנוסף לארנק ולמפתחות? את מוזמנת לשתף. בברכה נעה

07/08/2005 | 22:45 | מאת:

דני, איזה תוספת חשובה! יהיו בודאי גולשים שכבר ירוויחו התעמלות ראויה לשמה למח (בטח יותר מצפיה בטלויזיה). תודה נעה