האם להלחיץ בבדיקות?

דיון מתוך פורום  תמיכה ויעוץ לגיל הזהב

23/07/2005 | 10:50 | מאת: שואלת

אמי בת 78, סובלת כשנה מתהליך איטי של בעיות בזכרון. אני יודעת שהכדורים לא עוצרים את תהליך הירידה בזכרון.(על פי מחקרים). אני מאוד מבולבלת. לא יודעת האם לתת או לא לתת כדורים שלא נותנים תשובה מלאה. ההתלבטות שלי היא האם להעביר את אימי סדרה של בדיקות אצל רופאים מתאימים (תהליך שמאוד מלחיץ אותה). האם לא עדיף לשמור על שגרת יומה (ללא לחצים מיותרים), לעטוף אותה באהבה ולנסות להמשיך לפעול איתה בהתאם ליכולתה. אודה לתגובתכם.

27/07/2005 | 19:03 | מאת: דני לא רופא ולא מטפל

גיל 78 אינו נחשב היום לזיקנה מופלגת. (אני עוד מעט 80) יש בעיות זיכרון שנובעות מגורמים הניתנים לטיפול, ויש כאלה כמו אלצהיימר שעדין לא נמצאה להם מרפא. אבי סבל בשנות ה 80 לחייו מירידה (די פתאומית) בזיכרון. רופא צעיר בבי"ח רמבם, שם נבדק בחדר מיון מסיבות אחרות, מצא שהוא סובל מאי איזון בתכולת האלקטרוליטים בדם (חוסר דוקא בנתרן). שנוי בדיאטה שלו החזיר לא את הכוחות האינטלקטואליים שלו בזמן קצר, והוא תפקד מצוין שנים לא מעטות. אני לא אומר שזה המצב אצל אמך, אני רק אומר שכדאי לבדוק. יש רופאים, ביחוד מומחים לגריאטריה שיודעים לעשות את זה בצורה לא מלחיצה ועם הרבה אמפתיה. אולי נועה תוכל להדריך אותך קצת יותר.

30/07/2005 | 10:51 | מאת:

קראתי את הסיפור שסיפרת על אביך. איך כשהיה כמעט בן 80 סבל מירידה חדה בזכרון שהיתה הפיכה ועל השנים הטובות שאחריהן. אני חושבת איך אתה, בן גילו היום,מספר את סיפורו. גיל 80 הוא לא גיל של זקנה מופלגת אלא גיל שיכולות להיות אחריו שנים מצוינות של חיים מלאים. זה מסר חשוב לאנשים שקוראים כאן. לבני הגיל הזה וגם לילדיהם ונכדיהם. תודה נעה

30/07/2005 | 10:39 | מאת:

לשואלת שלום רב. לירידה בזכרון סיבות רבות. קודם כל יש ירידה טבעית בזכרון עם הגיל. מלבד זאת ישנן סיבות רבות נוספות מחסור בויטמין בי 12, דיכאון, חוסר איזון הורמונלי,וירוס ממשפחת ההרפס, הרעלת עופרת.בכל אילו תהליך הירידה בזכרון הוא הפיך ובעזרת איזון של החומרים החסרים ו /או טיפול תרופתי מתאים הזכרון יכול לחזור לקדמותו. מחלות נוירולוגיות בלתי הפיכות כגון דמנציה מזוהות רק אחרי אבחון נוירו-פסיכוגריאטרי מקיף. קודם כל חשוב לברר במה מדובר. לכן לא כדאי להזניח את הבדיקות שצריכות להיות מקפות כי איכות חייה של אימך יכולה להשתפר. במידה והיא אובחנה כסובלת מדמנציה עדיין גם אם הכדורים לא עוצרים את התהליך יש להם השפעות מעכבות ומרגיעות וגם זה לכשעצמו חשוב ביותר. את אומרת שאימך נלחצת מאוד מהבדיקות. כדאי לעשות את הכל באופן הדרגתי בהתאם לקצב וליכולת. אולי ניתן לעשות חלק מהבדיקות בביקורי בית . כדאי לחשוב ולהתיעץ עם גריאטר כיצד לעשות זאת באופן הנינוח ביותר שאפשר. והכל כמובן בליווייך המרגיע והמקל. אני חושבת גם עלייך כמי שמתלווה אליה בכל התהליך. יש בכך עומס גדול גם עבורך. כדאי להתחלק עם מישהו נוסף שאימך חשה נוח איתו ויכול ללוותה לחלק מהבדיקות. בהצלחה נעה