2 שאלות בענין הזכרון

דיון מתוך פורום  תמיכה ויעוץ לגיל הזהב

26/11/2008 | 14:36 | מאת: עינת

* אני בת 43 ושמתי לב בשנה האחרונה אני לא זוכרת כמו תמיד (ויש לציין שזיכרוני תמיד היה 10) ארועים אנשים ובכללי מעבר הרחוק זוכרת הכל,דברים שנעלבתי מהם בהווה זוכרת אך דווקא פרטים מארועים קרובים אינני זוכרת ,בן זוגי שם לב שאין לי זיכרון טוב אך אינו מיחס חשיבות לעינין אפילו יצא שחזרתי מהעבודה חניתי את הרכב ולמחרת לא זכרתי בדיוק היכן - מצאתי אותו כי ידעתי בערך איפו הוא יכול להיות, יש מצבים שבן זוגי שואל אם זכור לי עינין מסוים שהיה יומיים ליפני מהבושה אני אומרת שכן וכמובן משקרת האם זה מעיד על מחלה שקרבה לאיטה אולי אלצהיימר? שאלה שניה* אימי בת 62 ושמתי לב שהיא השתנתה בעבר היתה מאופקת והיה לה טקט ,כל סוד או סתם התיעצות היתה שומרת בסוד לא היתה עושה סצנות היה לה בושה , והיום כבר שנה משהו כזה שכאילו איבדה כל בושה כל שחושבת ועל ליבה אומרת לפעמיים ללא טעם אני לא מתיעצת איתה כי אם אגלה לה משהו על מישהו שהעינין לא קשור אליה בכלל היא עלולה לספר ולהעליב את אותו אדם, היא מסוגלת ואף עשתה סצנות במקומות ציבורים שחשבה שלא מקבלת יחס נאות, ולדעתי אף עושה לעצמה בושות ומעליבה את עצמה ביחס שלה, גם שמתי לב שהיא אומרת דבר מסוים וממש ניראה שמתכונת אליו ויום אחר אומרת את ההפך או שאומרת משהו ויומיים אחרי שי תיראי מזכירה לה שאמרה היא מתחילה לכעוס ולומר שלא הגיוני היא שוכחת מה שהיא אמרת וטוענת שלא אמרה אתמול למשל היא התנהגה באגרסיביות שלא מתאימה לה מעולם ואמרתי לה די תיראי איך את מתנהגת אז היום היא בכתה ואמרה לי שאני אמרתי לה שהיא מתנהגת כמו משוגעת וזה ממש לא נכון ( אני בעצם חושבת על זה ) אך לא אמרתי זאת ולמזלי היו 2 בבית שהעידו שלא אמרתי זאת כבר חשבתי שהשתגעתי אמי עבדה עד ליפני שנתיים בבנק והכל היה טוב היתה עובדת ,חוגים חברים יתכן בגיל כל כך צעיר 62 לרדת מהפסים מה זה מחלת זיקנה? תודה מכל מי שיתיחס לשאלותי עינת .

01/12/2008 | 07:28 | מאת:

ראשית יש ירידה טבעי בזכרון עם הגי. יש קשר בין תפקודי זכרון גם למצב נפשי (בדכאון יש למשל ירידה רצינית בזכרון), תזונה,ספורט,סטרס. יכול להיות גם שהדאגה לאמא פוגעת בריכוז שלך. אם את מודאגת יש שיטות שונות לחיזוק הזכרון כמו "חדר כושר לזכרון". במידה והסמפטומים יחמירו או ימשיכו פני לאבחון במרפאת זכרון. לגבי אמא ההתנהגות שאת מתארת יכולה להיות קשורה לסיבות שונות. יתכן והיא סובלת ממצוקה בעקבות הפרישה, יתכן שממורמרת , פגועה משועממת. זקוקה לתשומת לב.יתכן גם שנחשפים צדדים שבעבר היו באים לידי ביטוי בעבודה ולא בבית. יתכן שאימך סובלת ממשבר בעקבות הפרישה (וסיבות נוספות) שפוגע בתקודה הנפשי והיא זקוקה לטיפול. ניתן לפנות לטיפול דרך הקופות, עדיף למטפל בעל השכלה פסיכוגריאטרית. בברכה נעה