הריון עם ביוץ מאוחר.

דיון מתוך פורום  הריון ולידה

11/12/2016 | 10:21 | מאת: שרונה

שלום, רציתי להתייעץ, יש לי שחלות פולציסטיות המחזור שלי נע סביבות ה35 יום. בדרך כלל הביוץ מתרחש ביום ה21 אחרי מחזור. מחזור אחרון היה ב 21/10 והיום עשיתי 3 בדיקות שתן שיצאו חיוביות. לאחר בדיקת אולטרסאונד לא נצפה שק הריון וטענו שאני בשבוע 6 , רציתי לדעת אם יכול להיות שזה הריון עם ביוץ מאוחר ויראו שק רק בשבוע 8? או שזה לא תקין ?

11/12/2016 | 21:32 | מאת: ד"ר עירד בורשטין

שלום. לפי תאריך הוסת האחרון שלך את אמורה להיות בשבוע 7+2. אפילו אם יש טעות וההריון צעיר בשבוע - כבר היו אמורים לראות עובר. את מתארת שעדיין לא נצפה שק הריון, דבר אשר אמור להראות כבר בין שבוע 5 ל 6. השאלה היא היכן ממוקם ההריון והאם ההריון תקין. יש לבצע בדיקת BHCG כמותי בדם וסונר חוזר להדגמת ההריון. בכל מקרה כאבי בטן, דימום, חולשה, סחרחורות או תחושת עלפון יש לפנות לבדיקה. המשך מעקב רופא נשים מטפל.

12/12/2016 | 13:01 | מאת: שרונה

ההריון הנ"ל התחיל עם דימומים וחשבתי שזה הוסת לכן לא מיהרתי לעשות בדיקה. אתמול ביצעתי בדיקת בטא והתשובה היא 18. אני מבינה שזה מאוד נמוך וכנראה שמדובר בהריון כימי רציתי לשאול אם יש עדיין סיכוי שהבטא תעלה ויהיה מדובר בהריון תקין ?

מנהלי פורום הריון ולידה