OFD גבוה ביותר מ 4 שבועות

דיון מתוך פורום  הריון ולידה

26/11/2016 | 16:57 | מאת: שבוע 32

שלום, בשבוע 32.0 עשיתי מעקב גדילת עובר. כל המדדים היו בתחום השבועות 33.2-34.6. פרט ל OFD שהיה גבוה אף יותר והתאים לשבוע 36.4 (ה BPD התאים לשבוע 34.2). גיל העובר ידוע בוודאות מוחלטת ( IVF). פרט לכך שהוא גדול יותר מהממוצע (מלכתחילה היה גדול, בפרט העצם fl הייתה ארוכה תמיד, אך לרוב בעד שבוע). האם העובדה שהראש במבנה מוארך וגדול בהרבה מהממוצע דורש המשך בירור? הרופא שלי לא נותן לכך חשיבות. ציפ גנטי וקריוטיפ מי שפיר מלפני 11 שבועות תקינים. כמו כן בדיקות cmv וכו. תוצאת העמסת סוכר יצא שאין סכרת אך התוצאה הייתה גבולית אז כן עושה בדיקות ביתיות לסוכר- ואני מאוזנת. תודה מראש!

05/12/2016 | 22:19 | מאת: ד"ר עירד בורשטין

לכל הפרמטרים שאנו בודקים במעקב הגדילה (קוטר והיקף ראש, היקף בטן ואורך עצם הירך) יש טווח די גדול בתוך הנורמה. בוודאי בשבועות אלה. כנ"ל לגבי OFD כאשר הוא נמדד. למען הסר ספק בצעי הערכת גדילה חוזרת בעבור 14 יום וראי אם הכל בנורמה. ניתן כמו כן לחשב פרמטרים נוספים לצורך הערכת צורת הראש באם עולה הצורך. זכרי שיש פרמטרים מדידים אשר מושפעים מלחץ חצוני, לדוגמא ממצג עכוז או מיעוט מים, היכולים להשפיע על המדידה ולאו דווקא להפוך אותה ללא תקינה.

מנהלי פורום הריון ולידה