שמירת הריון תאומים

דיון מתוך פורום  הריון ולידה

04/05/2009 | 16:33 | מאת: נטע לי

בת 30 עם הריון תאומים לאחר טיפולי פוריות. שבוע 22 עם דימומים לא מוסברים (בבדיקה הגניקולוגית הכל תקין). הדימומים גורמים לי ללחץ ולמתח רב. אני מפחדת לאבד את ההריון או ללדת פגים. האם אני יכולה לקבל שמירת הריון למרות שאין צירים או התקצרות צוואר הרחם??? מעבר לדימומים, ההריון מאוד קשה לי מבחינה פיזית (כאבי גב, כאבי צוואר וכאבי ראש). הרופאה של קופת חולים אומרת שהיא לא יכולה לתת לי שמירת הריון. אני ממש נואשת. אודה לתשובתך

06/05/2009 | 16:16 | מאת: דר' יובל יפת

שמירת הריון זה מושג כללי מאד ומתיחס להרבה מצבים. לא ניתן דרך האינטרנט לתת לך הנחיות בנושא. ברור שמצבך דורש מעקב הריון קפדני וזהיר במיוחד. הריון תאומים מעצם היותו כזה, נחשב הריון בסיכון מוגבר. בברכה, ד"ר יפת יובל, רופא נשים, מומחה ברפואת נשים וילוד דיקור מי שפיר, בצוע סקירת מערכות עובר, מעקב ויעוץ הריונות בסיכון גבוה רפואת האם והעובר, ברודצקי 43 רמת אביב, 0544564018 מנהל המיון הגינקולוגי, בי"ח "שיבא" תל השומר

מנהלי פורום הריון ולידה