חלבון עוברי+אגן כלייה

דיון מתוך פורום  הריון ולידה

15/05/2006 | 15:36 | מאת: עינב

עשיתי בדיקת חלבון עוברי ויצא תקין בנוסף אגן כלייה שמאל של עוברי 5.9 וימין 4.00 שבוע 22 האם מומלץ לעשות מי שפיר בגלל סכנה של תסמונת דאון ??

15/05/2006 | 16:28 | מאת: עינב

רציתי לציין שהעובר הוא זכר

15/05/2006 | 17:37 | מאת: סיגל

תשובתי אינה מקצועית אך מן הניסיון. גם לבני נתגלה בסקירה ממצא של הרחבת אגני כיליה,ובהעדר ממצאים נוספים (מום בלב, אוזניים קטנות וכו') נדרשתי לבצע מעקב במהלך ההריון אחר גודל הכיליה וכך עשיתי. ובני כיום מקסים ורגיל. (והכיליה השמאלית עדיין מורחבת ואין לכך כרגע כל משמעות, והוא בן 4)

16/05/2006 | 08:28 | מאת: דר' יובל יפת

עצם הממצא הנ"ל מעלה במידה מזערית, אם בכלל, את הסיכון לדאון. בתנאי שזה ממצא יחיד לפי סקירה מורחבת. פני בכל מקרה ליועץ גנטי. בברכה, דר' יפת יובל, מומחה ברפואת נשים וילוד דיקור מי שפיר, בצוע סקירת מערכות עובר, ומעקב ויעוץ הריונות בסיכון גבוה בזל 35 תל אביב 035453333 מנהל המיון הגינקולוגי, בי"ח "שיבא" תל השומר

מנהלי פורום הריון ולידה