כאבים ושיקולים לניתוח קיסרי

דיון מתוך פורום  הריון ולידה

15/11/2019 | 21:17 | מאת: רוני

שלום, אני בהריון שני בשבוע 32. אני סובלת מסימפיזיוליזיס ופריצת דיסק, גם בהריון הקודם סבלתי אבל פחות. אני סובלת מכאבים עזים שמפריעים מאוד לתפקוד לעיתים כאבים שמשביתים אותי אבל אני ממשיכה בינתיים לעבוד ופחות או יותר להתנהל ביום יום. לקראת הלידה הקרבה התחלתי לחשוב שאולי כדאי ללכת על ניתוח קיסרי, פתאום עלו בי פחדים שמא לא אצליח ללחוץ מרוב כאבים וזה יהפוך לניתוח חירום, יש ימים שכל כך כואב שאני לא יכולה לעשות פיפי בטח לא משהו אחר. האם החשש שלי ריאלי או שאני סתם בסרטים? אם כן, איך מקדמים את הנושא?

19/11/2019 | 20:31 | מאת: ד"ר אירה רבינוביץ

שלום רוני ניתוח קסרי הוא ניתוח בטן לא קטן עם השלחות על הריונות נוספים ולא רק. כדאי לקבל המלצה מהרופאים המטפלים בך בהתאם לבעיה הקיימת בעמוד השדרה ולאחר מכן להיוועץ במרכז בו את מתכננת ללדת. מבחינה גניקולוגית לא נשמע שיש אינדיקציה לניתוח. לידה וצירי לחץ הם כואבים בלי קשר לכן נשים רבות בוחרות לקבל אפידורל או אמצעי אלחוש חלופי. בהצלחה!

מנהלי פורום הריון ולידה