מתי נכנסתי להריון? ומה אומר התאריך המשוער?

דיון מתוך פורום  הריון ולידה

07/11/2019 | 08:43 | מאת: שני

מנסה להבין מתי בדיוק נכנסתי להריון, ואיך נקבע התאריך המשוער ללידה בדר״כ הייתי מקבלת מחזור באופן קבוע כל חודש בערך כל 25 לחודש הייתי מקבלת מחזור. וכך היה גם בחודש מרץ האחרון. קיבלתי מחזור ב25.3. קיימתי יחסים פעם אחרונה ב7 לאפריל. ומאז לא קיימתי יחסי מין. ב13.4 באופן לא ברור קיבלתי מחזור שוב. או כך לפחות אני חושבת שזה היה, דיממתי כ4 ימים. אציין שזה דבר שמעולם לא קרה לי. לא קיימתי יחסי מין שוב עד לתאריך. ה25.4. וכבר ב13.5 עשיתי בדיקה וגיליתי שאני בהריון. כאשר נשאלתי במרפאה על התאריך מחזור האחרון חישבתי את ה13.4 כמחזור אחרון. אין לי מושג איך, אבל נקבע לי תאריך לידה משוער ב19.1. וככל שהזמן עובר הורידו לי את התאריך ל14.1. שאלתי היא מתי בדיוק נכנסתי להריון? מתי התקיים הביוץ? ואיך זה מסתדר עם התאריך לידה המשוער שניתן לי. האם יתכן לקבל מחזור ב13 לחודש, ולהכנס להריון ב25? או שנכנסתי להריון ב7 לחודש קודם לכן?? בבקשה אודה לתשובתך בהקדם. העניין הזה לא מרפה לי את הראש.

15/11/2019 | 17:22 | מאת: ד"ר אפרת ברנע לוי

שלום שני, גיל ההריון נקבע לפי תאריך היום הראשון של הוסת האחרונה. כאשר תאריך זה לא ידוע/ודאי וכאשר יש פער בין גיל ההריון המחושב לפי הוסת ובין גיל ההריון שחושב לפי הus הראשון שבוצע בהריון- קובעים את גיל ההריון לפי הus. במקרה שגיל ההריון מחושב לפי הus הרופא נותן לך תאריך שמחליף את התאריך שבו הייתה הווסת ולפיו מחשבים את תאריך הלידה המשוער. מהנתונים שרשמת, ככול הנראה ההתעברות הייתה סביב ה25/4.

17/11/2019 | 22:52 | מאת: שני

פליז פליז פליז. לתגובתך בהקדם. אני עכשיו רואה שקיימתי יחסי מים ב29.4 ולא ב25.4 עדיין הגיוני שזה הזמן שבו נכנסתי להריון? אמן 🙏🏻

17/11/2019 | 22:59 | מאת: שני

בנוסף מהאולטרסאונדים אני רואה שהיא גדולה יחסית לשבוע שלה. עשו לי 3 אולטרסאונד 3D. שבוע 16 מראה 140 גרם שבוע 23 566 שבוע 29 1300 גרם. אני פיצית והבטן שלי ממש קטנה. אני כמעט בטוחה שכשעשיתי בדיקת הריון ב11.4 יצא שלילי. ואז ב13.4 יצא לי חיובי. המוח שלי לא נח. אני לא מצליחה להרגע. עובר עלי זמנים נורא רעים.

מנהלי פורום הריון ולידה