הומוזיגוט למוטציית MTHFR C677T

דיון מתוך פורום  הריון ולידה

31/10/2019 | 10:16 | מאת: שואלת

לאחר שלוש הפלות בשבועות מוקדמים הופנתי לבדיקת קרישיות שיצאה תקינה, למעט הומוזיגוט למוטציית MTHFR C677T. הודרכתי לקחת חומצה פולית - 5 מ"ג. הבנתי שיש צורך לעשות בדיקה של הומוציסטאין ובמידה ועדיין גבוה לקחת קלקסן. שאלותיי הן: 1. מתי יש לבדוק את רמת ההומוציסטאין? האם יש מקום לראות את הרמה גם לפני ההריון או רק לאחר הקליטה? 2. מהם החסרונות בלקיחת קלקסן? 3. האם יש המלצה נוספת?

לקריאה נוספת והעמקה

ברור קרישיות יתר כולל הנחיות לגבי מועד ואופן ביצוע הבדיקה יש לקבל מהמטולוג שכן זה תחום המומחיות שלו. הסיכון העיקרי בנטילת קלקסן הוא הנטייה לדימומים. כמו כל תרופה, צריך לאמוד את הסיכונים שבנטילתה לעומת הסיכון מאי לקיחה. בהתאם לתוצאות שיעלו בתום הברור תקבלי הנחיות מהרופא המטפל בהצלחה

מנהלי פורום הריון ולידה