שאלה בנוגע לפרנטל ופוליפרין

דיון מתוך פורום  הריון ולידה

23/09/2019 | 19:55 | מאת: דנה

שלום, אני בשבוע 17, לוקחת בחודש האחרון פרנטל שמכיל בין היתר חומצה פולית 400 מק"ג ו30 מ"ג ברזל. רופאת הנשים רשמה לי בנוסף גם פוליפרין שמכיל 34 מ"ג ברזל ו500 מק"ג חומצה פולית מכיוון שההמוגלובין המשיך לרדת, ולשאלתי בנוגע לברזל אמרה שעודפי ברזל יצאו בצואה. מה בנוגע לעודף החומצה הפולית? כדאי/צריך לקחת כל כך הרבה חומצה פולית(כל הבדיקות תקינות עד כה, והקפדתי לקחת 400 מק"ג חומצה פולית ארבעה חודשים לפני ההריון) האם עודף חומצה פולית עלול להזיק? (ראיתי שהברזל שרשמה מכיל גם חומצה פולית רק אחרי שרכשתי את התרופה והרופאה בחופשה ...)

29/09/2019 | 15:23 | מאת: ד"ר מיקי מוסקוביץ

מזכיר לך שיש כאלו שלוקחות 5 מ"ג שזה בערך פי 5 ממה שאת לוקחת, לא כל כך מוכרות בעיות עם חומצה פולית בעודף ובטח לא כמו חסר חומצה פולית

מנהלי פורום הריון ולידה