בדיקת שקיפות עורפית ותסמונת דאון

דיון מתוך פורום  הריון ולידה

15/09/2019 | 18:49 | מאת: אנונימית

היי, בת 28 בהריון שני, כרגע שבוע 15. בשבוע 12 עשיתי בדיקת אולטרסאונד לשקיפות עורפית ולאחר מכן בדיקה לזיהוי תסמונת דאון. באולטרסאונד התוצאה המשוכללת יצאה 1:7300 לאחר בדיקת דם חישוב משוכלל של 1:903 ונרשם שמחייב בירור בשלישי השני להריון. האם להיות לחוצה? מה הבירור שאני מחוייבת לעשות בעצם? מי שפיר? ניפט? תודה.

17/09/2019 | 20:20 | מאת: ד"ר אפרת ברנע לוי

שלום אנונימית, הברור המומלץ בטרימסטר שני הוא הסקר הביוכימי (בדיקת דם) שלאחריה מתקבל הסיכון המשוקלל לתסמונת דאון. בהתאם לתוצאת הסיכון המשוקלל ניתן יהיה לדעת אם יש המלצה לבדיקות נוספות (כמו מי שפיר/ NIPT). בהצלחה!

מנהלי פורום הריון ולידה