סקר גנטי והריון גם אחרי גיל 40

דיון מתוך פורום  הריון ולידה

03/09/2019 | 06:33 | מאת: טלי

שלום רציתי לדעת האם לגבי בדיקה שנקראת סקר גנטי הבנתי שכולן צריכות לעשות אותה לפני תכנון הריון ואם מישהי נכנסה כבר להריון אז מה עושים אז ?? עוד שאלה, הבנתי שיש דבר כזה להוציא את הביצית להפרות עם זרע הורמונים שנותנים השאלה שלי האם כל הריון מעל גיל 40 צריך הורמונים ? או שיכול להיות הריון תקין לחלוטין הריון רגיל לגמרי שלא יצריך שום התערבות חיצונית( אני שואלת אם זה הריון רגיל שבני זוג שהרו בצורה טבעית או במקרה של תרומת זרע) שאלה אחרונה, אם אני עושה בדיקות שלפני הריון של סקר גנטי (אלה שלוקחות איזה חודשיים) בנתיים לגבי תרומת זרע ואני משנה אזור מגורים יוכלו לראות את התוצאות של הבדיקות גם בבית חולים אחר ולעשות את עניין תורם הזרע בבית חולים אחר ? תודה

03/09/2019 | 22:59 | מאת: סיתוונית

רק רוצה לומר שאני בת 38 עם אח בן 42 ואחות בת 25 כאשר אימי ילדה את אחותי בגיל 40 הריון רגיל ולידה רגילה. בנצלחה

04/09/2019 | 10:09 | מאת: טלי

אפשר בבקשה תשובה לשאלות הספציפיות ששאלתי בכל זאת ?? זה חשוב לי בבקשה

10/09/2019 | 12:44 | מאת: ד"ר אירה רבינוביץ

שלום טלי בדיקות גנטיות מומלצות טרם כניסה להריון כדי למנוע העברה לעובר במידה ויש נשאות לגן של מחלה במידה והאישה כבר בהריון עדין ממליצים לבצע את הבירור. לגבי שאלתך השניה- גם בגיל 40 יש הריונות ספונטניים תקינים ללא שום והסיכויים מושפעים ממכלול דברים. ולשאלתך השלישית- יש לפנות לבית חולים בו את מעוניינת לעבור את הטיפול לקבלת מידע והנחיות. באופן כללי כל בדיקה שאת מבצעת את יכולה להביא את התוצאה לכל רופא אליו את פונה. בהצלחה

מנהלי פורום הריון ולידה