עובר גדול ללא סכרת הריונית

דיון מתוך פורום  הריון ולידה

05/08/2019 | 18:03 | מאת: נויה

שלום, בת 27 הריון שלישי שבוע 34 מחר בעזרת השם. שבוע שעבר הייתי אצל הרופא נשים שאמר לי שהעובר גדול בשלושה שבועות שהייתי בשבוע 33 הוא התאים ל36. העמסת סוכר 50 יצאה תקינה בזמנו. והוא שלח אותי לבצע העמסת סוכר של 100 לשלילה של סכרת בגלל שהעובר גדול. ברוך השם העמסת סוכר יצאה תקינה. מה עושים במצב של עובר גדול ? נשמע לי המון שלושה שבועות. העובר שקל בבדיקה 2690

05/08/2019 | 18:07 | מאת: המשך

בהמשך להודעה הראשונה בלידה ראשונה ילדתי בשבוע 39 3.300 לידה שניה בשבוע 41.3 ילדתי 3700 אז זה לא שיש לי ילדים במשקל גדול בלידה זה ממש מוזר. אשמח לדעת אם מבצעים זירוז במקרים כאלה או ששולחים לקיסרי.

12/08/2019 | 09:17 | מאת: ד"ר אירה רבינוביץ

שלום נויה במקרה כזה מבצעים מעקב גדילה ובאם שאר נתוני ההריון תקינים לעיתים ממליצים על זירוז סביב שבוע 40 על מנת להימנע מקשיים בלידה עם עובר גדול. בהיעדר סכרת ניתן ללדת ואגינאלית עד 4500 גרם כתלות בשאר הנתונים של האישה והעובר. בהצלחה.

מנהלי פורום הריון ולידה