צילום רחם ,שחרור חסימה

דיון מתוך פורום  הריון ולידה

11/07/2019 | 23:44 | מאת: Keren

שלום רב היום ביצעתי צילום רחם בצילום הרופא אמר שהיתה חסימה אך השתחרר ברגע שהוזרם החומר. השאלה היא 1- ממה נגרמת החסימה הזאת? 2- האם חסימה יכולה להיווצר שוב? 3- האם הגורמים החוסמים נמצאים עדין בגוף ויכולים ליצור שוב חסימה? או שיוצאים בדרך כלשהיא ? 4- האם חסימה זו גרמה לאי פריון? תודה רבה על העזרה

19/07/2019 | 19:39 | מאת: ד"ר מיקי מוסקוביץ

חסימה יכטלה להיות מהרבה סיבות, רירי צמיגי, הידבקויות כתוצאה מדלקת, אנדומטריוזיס, ניתוחים קודמים בבטן או באגן, דימום מקומי, יש הרבה סיבות, ייתכן בהחלט שהצילום רחם פתח הגורם לחסימה לא ברור לי כך שלא יכול לשער אם הוא נמצא או לא זה דורש בירור הרבה יותר מקיף וזה אכן אחש הגורמים לאי פריון

מנהלי פורום הריון ולידה