תוצאות בדיקותtsh לאחר לידה

דיון מתוך פורום  הריון ולידה

31/03/2019 | 15:02 | מאת: ב

שלום ד"ר, אני שלושה שבועות לאחר לידה. בהיריון טופלתי באלטרוקסין 5 מג פעם ביום, בשל תת פעילות בלוטת התריס. מס ימים לאחר הלידה, המשכתי ליטול את הכדו, אך לאחר מכן הפסקתי. עשיתי היום בדיקות של הבלוטה ואלו התוצאות: Tsh- 3.17 T3free- 3.1 T4free-1.0 האם התוצאות אומרות שאיני צריכה ליטול יותר את הכדור? אני שואלת בעיקר לגבי הtsh, כי בהיריון נאמר לי שהתוצאה צריכה להיות מתחת ל2.5. תודה!

31/03/2019 | 21:04 | מאת: ד"ר מיקי מוסקוביץ

את צריכה קצת להעלות מינון של אלטרוקסין וזה 50 מיקרוגרם, אם את לוקחת 50 כל יום את יכולה להכפיל ל 100 ליום או לפחות 3 פעמים בשבוע 100 והשאר 50. בכל מקרה את הולכת בהקדם לאנדוקרינולוג או לרופא המשפחה למעקב, צריך עוד חודש לחזור על הבדיקה

01/04/2019 | 09:50 | מאת: ב

אפשר לשאול למה להעלות? כל התוצאות הן בטווח הנורמה, ולא חורגות כמו שחרגו בהיריון. תודה.

מנהלי פורום הריון ולידה