דלקות חוזרות בשתן שליש ראשון

דיון מתוך פורום  הריון ולידה

11/02/2019 | 09:45 | מאת: מעיין

שלום רב, בשבוע 5 בבדיקה אקראית התגלתה אצלי דלקת בשתן ללא תסמינים (Escherichia coli 100,000 CFU/ml-גדול מ) וטופלתי בזינט למשך חמישה ימים. כעת אני בשבוע 9 ולאחר שהופיעו תסמינים של צריבה ודחיפות במתן שתן, ביצעתי בדיקה חוזרת ושוב התקבלה אותה תוצאה. הרופאה רשמה לי שוב זינט לחמישה ימים. נשאלות השאלות הבאות: 1. האם אותו סוג אנטיביוטיקה יהיה יעיל בטווח כל כך קצר? 2. האם אין צורך להגדיל את המינון / משך הטיפול? 3. מה ניתן לעשות כדי למנוע חזרתה של הדלקת? 4. האם מומלץ / בטוח לקחת פרוביוטיקה בהריון? תודה רבה, מעיין.

12/02/2019 | 08:57 | מאת: ד"ר מיה נאור דובב

אנטיביוטיקה ניתנה לפי רגישות החיידק ולכן סביר להניח שהרופאה התאימה את הטיפול לחיידק. בצעי תרבית שתן חוזרת שבוע מסיום הטיפול האנטיביוטי וכך ניתן יהיה להוכיח שהטיפול אכן עזר. אין צורך להעלות מינון אנטיביוטיקה או משך ימי טיפול. אין מניעה מנטילת פרוביוטיקה בהריון בהצלחה

מנהלי פורום הריון ולידה