הריון בסיכון בשל ריבוי מים

דיון מתוך פורום  הריון ולידה

06/01/2019 | 20:29 | מאת: דנה

שלום אני בשבוע 37, לאחרונה התגלה ריבוי מים משמעותי (ערך הנע בין 30 ל-34 AFI). ההריון כולו לווה בבדיקות מקיפות, כולן תקינות. עברתי את כל הסקירות, כולל מכוונות, צ'יפ גנטי, MRI מוח וגוף, אקו לב וסוכר שעתיד להיבדק בשנית. עד כה הכל תקין מלבד ריבוי המים כמובן. כצן עברתי ייעוצים גנטיים, הן במהלך ההריון והן יעוץ ייעודי למי שפיר. על האפשרות לריצוף אקסומי כנראה אוותר משום דוחק הזמן, עלות הבדיקה והיעדר ממצאים אחרים המחשידים לתסמונת מסויימת. על פניו נראה שהתועלת מבדיקה זו קטנה מאוד, מה גם שכאמור עברתי במהלך ההריון יעוץ גנטי ובדיקות שונות שתוצאותיהן תקינות. כרגע שוקלת ניתוח קיסרי כדי להימנע מסיבוכים כהיפרדות שלייה או צניחת חבל טבור. חיי הפכו לסרט אימה מתיש ומייגע.ומצבי הרגשי ירוד למרות שבין השורות אני מבינה שככל הנראה הכל יהיה בסוף בסדר. אודה על כל עיצה או תמיכה...

07/01/2019 | 16:28 | מאת: ד"ר מיה נאור דובב

ניתן להבין את הלחץ בו את נמצאת. לגבי ניתוח קיסרי אלקטיבי- זה תלוי בתנאי צוואר הרחם ובמיקום הראש, לעיתים ניתן לבצע פקיעת מים מבוקרת ולהמשיך ללידה וגינלית. בהצלחה

מנהלי פורום הריון ולידה