נטילת כדורי ברזל לאחר מתן עירוי

דיון מתוך פורום  הריון ולידה

17/12/2018 | 23:59 | מאת: שירי

שלום רב! אני שבוע 26 עשיתי לפני כמה ימים אינפוזיית ברזל כי הפריטין שלי היה נמוך . עד עכשיו לקחתי טבליית ברזל בבוקר ובערב ברזל פלורדיקס 15 מ"ל. השאלה היא האם להמשיך כרגיל בנטילת הכדורים פעמיים ביום לאחר קבלת העירוי או מספיק רק את הפלורדיקס לדוגמה פעם אחת? בנוסף רציתי לשאול אם זה נורמלי שאני עדיין סובלת מחולשות גם כשאני שוכבת מרגישה כבדות אפילו בנשימה למרות שהוספתי ברזל? תודה רבה על התשובות

18/12/2018 | 08:47 | מאת: ד"ר מיה נאור דובב

ברזל מספק לגוף חומרי בניין לייצור כדוריות דם אדומות וזה תהליך אשר לוקח זמן ולכן החולשה אינה נפתרת מיידית לאחר העירוי. אינני יודעת מה רמות ההמוגלובין או הברזל שלך והאם את מתוכננת להמשיך בעירויי ברזל ולכן קשה לענות לחלק הראשון של שאלתך. באם את ממשיכה בעירויי ברזל- אין טעם לקחת ברזל דרך הפה. בהצלחה

מנהלי פורום הריון ולידה