ציפ גנטי ללא מי שפיר

דיון מתוך פורום  הריון ולידה

06/12/2018 | 22:11 | מאת: re

שלום, האם בבדיקת ציפ גנטי בלבד, ללא מי שפיר נבדקת גם תסמונת דאון? אני יודעת שבמי שפיר זה נבדק, אך שואלת במידה ואני מבצעת רק את הציפ באופן פרטי.

09/12/2018 | 08:37 | מאת: ד"ר מיה נאור דובב

צ'יפ גנטי לעובר ניתן לעשות רק אחרי קבלת תאים באמצעות דיקור מי שפיר כך ששאלתך אינה ברורה לחלוטין. ייתכן ואת מתכוונת לבדיקת קריוטיפ. בכל מקרה- באם יש תסמונת דאון הצ'יפ יזהה זאת. יחד עם זאת, מומלץ לבצע גם קריוטיפ אשר יכול לזהות מצבים שלא מזוהים בצ'יפ (כגון טרנסלוקציות מאוזנות). בהצלחה

מנהלי פורום הריון ולידה