סוגי הרדמה בניתוח קיסרי

דיון מתוך פורום  הריון ולידה

06/10/2018 | 20:54 | מאת: מירב

מה ההבדל בין הרדמה ספינלית להרדמה אפידורלית בהקשר של ניתוח קיסרי ? תודה

09/10/2018 | 14:45 | מאת: ד"ר מיקי מוסקוביץ

ברמה האנטומית ההרדמה הספינלית מתבצעת ע"י החדרת מחט לחלל עמוק מעט יותר מהאפידורלית כך שלמעשה חומר ההרדמה מתפזר בחלל השידרה, הרדמה אפידורלית מתבצעת בחלל אחד אחורה והחומר מתפזר בתוך חלל מוגדר, המינונים וההשפעה שונים, הרדמה ספינלית עמוקה הרבה יותר ומתאימה הרבה יותר לניתוח למרות שגם עם אפידורלית אפשר להגיע לרמת אילחוש טובה מספיק לניתוח

10/10/2018 | 09:33 | מאת: מירב

תודה :)

מנהלי פורום הריון ולידה