טיפול תרופתי בהיריון

דיון מתוך פורום  הריון ולידה

22/02/2018 | 23:58 | מאת: אלמונית

שלום, אני לפני כניסה להיריון ונוטלת תרופות נגד דכאון: Ixel 200mg, Lamictal 100mg בנוסף, לתת פעילות בבלוטת התריס- Euthyrox 100mg האם כדאי לשנות מינונים או להחליף/לרדת מתרופות מסוימות לפני הכניסה להיריון? תודה

28/02/2018 | 14:46 | מאת: ד"ר סרגיי קוסטין

שלום. לגבי אאוטרוקס - זה תלוי באיזון בלוטת התריס. לגבי תרופות LAMICTAL וIxel תלוי בחומרת המחלה, כמובן שעדיף לא לקחת תרופות בהריון או לקחת מינון הכי נמוך שאפשר. צריך לפנות לרופא שמטפל בדיכאון שלך. מומלץ גם לפנות למרפאה טרטולוגית - תפקידה לבדוק השפעה של תרופות על הריון. בנוסף לאור LAMICTAL את צריכה לקחת חומצה פוליט 5 מ"ג, ויש לפנות ליעוץ גנטי לשקילת דיקור מי שפיר. אני ממליץ לך לפנות קודם כל ליעוץ רופא נשים מטפל בהצלחה.

מנהלי פורום הריון ולידה