זירוז לידה בגלל משקל עובר גבוה

דיון מתוך פורום  הריון ולידה

21/02/2018 | 21:28 | מאת: ליאת

שלום, אני בהריון ראשון שבוע 37+2, בהערכת משקל היום נקבע שהעובר שוקל 3.850, עברתי כבר העמסת סוכר של 100 גר' שיצאה תקינה הרופאה נתנה לי הפניה למיון בעוד שבוע כדי שיחליטו מה לעשות איתי. אשמח לדעת האם זה משהו שעושים בהערכת משקל כזאת גם כשאין שום התחלה של לידה? האם יש אופציות נוספות? אני ממש לא הייתי רוצה להגיע לניתוח.

24/02/2018 | 22:58 | מאת: ד"ר סרגיי קוסטין

שלום. אם אין סכרת אין אינדיקציה מוחלטת לבצע זירוז בהערכת משקל 3850ג' וגם לא בשבוע 38+2 אפשר לשקול לאחר שבוע 39. כמובן עדיף לידה טביעית. אישה ללא סכרת הריון יכולה ללדת משקל עד 4500 ג'. אם לסכם לפי הספר אין צורך אבל בשטח אפשר לשקול לאחר דיון והסבר סיכונים וסיכויים. תלכי להפניה שקיבלת מרופא מטפל להערכה ותחליטו ביחד מה עדיף במקרה שלך. בית חולים גם אמור לבצע הערכת משקל בעצמו. בהצלחה.

מנהלי פורום הריון ולידה