היפרדות קרומים שבוע 16

דיון מתוך פורום  הריון ולידה

19/09/2017 | 14:49 | מאת: שגית

שלום , שבוע 16 , מדממת משבוע 8 בערך . עד הסקירה לפני יומיים לא מצאו סיבה לדימומים כיום הדימומים יותר חומים , מידיי כמה ימים דימומים אדומים כמו של מחזור . בסקירה נראו היפרדות קרומים (שלייה תקינה) 55ממ. שלחו אותי להריון בסיכון . בנוסף לאקו לב (לא הבנתי אם יש קשר כי הסקירה יצאה בסדר גמור) אשמח לתגובת רופא

24/09/2017 | 09:28 | מאת: ד"ר סרגיי קוסטין

שלום. נתחיל מהסוף. לגבי אקו לב אין קשר להיפרדות קרומים, כנראה לא ראו טוב את הלב בסיקרה לכן נשלח לאקו לב עוברי. דימום בטרימסטר ראשון עד שבוע 14 ותחילת טרימסטר שני מעל שבוע 14 קורה בהריון והוא לא כל כך מסוכן להריון. אבל אם הוא ימשיך עד שבוע 20 ומלה זה גורם סיכון להפלה מאוחרת/ירידת מים מוקדמת/לידה מוקדמת. צריך לעקוב אחרי ההיפרדות, אם זה לא יגדל ויקטן אז כנראה שדימום פסק, הפרשה חומה זה סימני דימום ישן. אני ממליץ לך לשקול טיפול בפרוגסטרון - זה הורמון שמרגיע את הרחם ועוזר למנוע הפלה. תתייעצי עם הרופא המטפל שלך. בהצלחה.

24/09/2017 | 11:19 | מאת: שגית

תודה דר. הדימומים בינתיים פסקו ויש רק דימומים חומים . אנחנו בכיוון הנכון? 😊תודה

28/09/2017 | 12:25 | מאת: ד"ר סרגיי קוסטין

נראה כך. חשוב להמשיך מעקב רופא מטפל ולחזור על בדיקת אולטרסאונד נגיד בעוד שבוע.

מנהלי פורום הריון ולידה