מיעוט מי שפיר- שבוע 40

דיון מתוך פורום  הריון ולידה

17/08/2017 | 11:58 | מאת: שרלי

שלום אני שבוע 40 ויומיים ובבדיקת מעקב שגרתי מצאו מיעוט מי שפיר של AFI 4.6. הרופא נשים הפנה למיון לשקול ליילד אבל אני חוששת ללכת כי בלידה הראשונה היה לי אותו הדבר וילדתי רק אחרי 3 ימים עם פרובס והיה סיוט. האם לדעתך אפשר להמתין עד שיתפתחו צירים טבעיים??

19/08/2017 | 18:13 | מאת: ד"ר סרגיי קוסטין

שלום. בדרך כלל ברוב המקומות בישראל מעל שבוע 40 עם מיעוט מי שפיר ימליצו לך לעשות זירוז. אבל במיון לאחר בדיקה נוספת יכולים לגלות שאין מיעוט מי שפיר ואז לאפשר לך להמתין עוד כמה ימים. העובר יכול לעשות עוד קצת פיפי ואז כמות מים תהיה תקינה. ממליצים על זירוז כי בשל מיעוט מי שפיר יכולה להתפתח מצוקה עוברית בשל לחץ על חבל טבור בזמן צירים שאמורים להתפתח וגם כי סימן להזדקנות שליה. ואז המשך ההריון למעשה מסכן את עובר שלא לצורך כי הוא בשל ללידה. בברכה, ד"ר קוסטין מחלקת נשים ויולדות בית חולים יצחר שמיר (אסף הרופא לשעבר)

מנהלי פורום הריון ולידה