נסיון להכנס להריון וחוזר מחזור

דיון מתוך פורום  הריון ולידה

07/08/2017 | 07:50 | מאת: ריטה

שלום. הייתי שנים על אמצעי מניעה החל מגיל 16 בגלל הפרעות במחזור וכעת אני בת 29 ומנסה כבר 8 חודשים להכנס להריון. המחזורים שלי לאחר הפסקה של הטבעת הוגינלית היו לאחר 44,48,56, והאחרון לא היה לי כבר 10 שבועות. רופא הנשים שלח אותי לבדיקות הורמונים אך אני כבר חודשיים וחצי לא קבלתי מחזור ולכן הבדיקה שאמורה לעשות שהיא יומיים לאחר תחילת הדימום אין באפשרותי לעשות והכל נתקע אם כך. מה ניתן לעשות כרגע וכמה זמן זה תקין לא לקבל מחזור בסיטואציה הזאת? אני כבר ממש רוצה לקדם את הנושא ולטפל בו בתקווה לא להגיע לטיפולי פוריות. תודה

14/08/2017 | 01:17 | מאת: ד"ר סרגיי קוסטין

שלום. כנראה יש לך תסמונת שחלות פוליציסטיות. כאשר לקחת גלולות זה סידר את הוסת אך זה לא טיפל בזה, זה רק עשה אפשט "קוסמטי" אפשר להגיד. זה מטבתא במחזורים ארוכים בגלל שאין ביעוץ בשחלות ולכן גם לא ניתן להיכנס להריון. הטיפול הוא די פשוט - יש תרופות שעושות מה שנקראה השראת ביעוץ ואז מתזמנים יחסי מין או מבצעים הזרעה. לגבי בדיקה הורמנלית אני ממליץ לך לא לחכות, לחזור לרופא מטפל, הוא יכול לתת לך כדורים שיגרמו לך וסת ואז אפשר לבצע את הבדיקה. בהצלחה. בברכה, ד"ר קוסטין מחלקת נשים ויולדות בית חולים יצחר שמיר (אסף הרופא לשעבר)

מנהלי פורום הריון ולידה