ביופסיה בשל גושים בשד בהריון

דיון מתוך פורום  הריון ולידה

26/07/2017 | 19:59 | מאת: עדי

שלום- אני בת 37 הבריון שבוע 20 נצפו בא"ס גוש בשד מאל לובורלי בגודל 1.5*.06 BIRADS A4 וגוש נוסף בבית השחי שמאל אני אמורה לעבוד ביופסיה TRU CAT והבנתי שזה עם הרדמה מקומית 3 שאלות בבקשה: האם ההרדמה יכולה להיות מסוכנת לעובר?(לדגומא בטיפולי שיניים בהריון נותנים הרדמה ללא אדרנלין) האם ידוע איזה חומר הרדמה מקבלים? האם יכול להיות סיכון לעובר בביופסיה באופן כללי כמו זיהום? תודה רבה

26/07/2017 | 20:29 | מאת: ד"ר סרגיי קוסטין

שלום. ניתן לבצע פעולות כירורגיות בהריון, בדרך כלל מומלץ לבצע בטרימסטר שני בין 14-28 שבועות. כמובן מדובר בפעולות כירורגיות הכרחיות על פי אינדיקציה רפואית, פעולות שלא ניתן לדחות לסוף הריון. את האינדיקציה לפעולה או ניתוח בוחנים רופאים הרלוונטים לבעיה אחרי התייעצות עם גניקולוגים. הפעולה עצמה לא נראית שיכולה לסכן את העובר וגם ההרדמה מקומית, כמובן תקבלי חומרים אשר לא מסכנים את העובר. בברכה, ד"ר קוסטין מחלקת נשים ויולדות בית חולים יצחר שמיר (אסף הרופא לשעבר)

מנהלי פורום הריון ולידה