שבועות הריון
פורום בחסות
הודעה חדשה X
* ניתן להעלות קבצים עד 5 מגה
* ניתן להעלות קבצי תמונה, סרטון או PDF בלבד
אבקש לקבל תגובות לשאלתי, פרסומים ומידע בריאותי לדוא"ל שלי.
בלחיצה על כפתור השליחה, אני מאשר/ת שהבנתי שהתכנים המופיעים באתר נועדו לספק אינפורמציה בלבד
ואינם בגדר עצה רפואית, חוות דעת מקצועית או תחליף להתייעצות עם מומחה. נא לעיין בתנאי השימוש באתר.

תודה!
הודעתך התקבלה וממתינה למענה המקצועי של מנהל/ת הפורום.
לצפייה בהודעה באתר יש לרענן את המסך.


רק בריאות ☺ צוות אתר דוקטורס

רענן פורום

תודה!
הודעתך התקבלה .
לצפייה בהודעה באתר יש לרענן את המסך.
רק בריאות ☺ צוות אתר דוקטורס

רענן פורום

ביופסיה בשל גושים בשד בהריון

דיון מתוך פורום הריון ולידה

הודעה/מחבר תאריך ושעה
  • ביופסיה בשל גושים בשד בהריון
    מחבר: עדי
    תאריך: 26/07/2017
    שעה: 19:59
    שלום- אני בת 37 הבריון שבוע 20
    נצפו בא"ס גוש בשד מאל לובורלי בגודל 1.5*.06 BIRADS A4
    וגוש נוסף בבית השחי שמאל
    אני אמורה לעבוד ביופסיה TRU CAT והבנתי שזה עם הרדמה מקומית
    3 שאלות בבקשה:
    האם ההרדמה יכולה להיות מסוכנת לעובר?(לדגומא בטיפולי שיניים בהריון נותנים הרדמה ללא אדרנלין)
    האם ידוע איזה חומר הרדמה מקבלים?
    האם יכול להיות סיכון לעובר בביופסיה באופן כללי כמו זיהום?
    תודה רבה
    הוסף תגובה
    • RE: ביופסיה בשל גושים בשד בהריון
      מחבר: ד"ר סרגיי קוסטין
      תאריך: 26/07/2017
      שעה: 20:29
      שלום.
      ניתן לבצע פעולות כירורגיות בהריון, בדרך כלל מומלץ לבצע בטרימסטר שני בין 14-28 שבועות. כמובן מדובר בפעולות כירורגיות הכרחיות על פי אינדיקציה רפואית, פעולות שלא ניתן לדחות לסוף הריון.
      את האינדיקציה לפעולה או ניתוח בוחנים רופאים הרלוונטים לבעיה אחרי התייעצות עם גניקולוגים.
      הפעולה עצמה לא נראית שיכולה לסכן את העובר וגם ההרדמה מקומית, כמובן תקבלי חומרים אשר לא מסכנים את העובר.

      בברכה, ד"ר קוסטין
      מחלקת נשים ויולדות בית חולים יצחר שמיר (אסף הרופא לשעבר)
      הוסף תגובה

רוצה להתייעץ? המומחים שלנו עונים על שאלות הגולשים בפורום הריון ולידה

עבור לפורום >>