כאבים לאחר קיום יחסי מין בהריון

דיון מתוך פורום  הריון ולידה

22/07/2017 | 22:39 | מאת: מיקי

שלום רב, ניסיתי למצוא חומר שיתאים באופן מלא להרגשתי לאחר קיום יחסים, אך לא מצאתי אחד כזה. אני בשבוע 17 להריון תקין ב"ה, ואני סובלת מכאבים בנרתיק שמופיעים כשעה לאחר קיום היחסים, ונמשכים כ-7 שעות בערך. הכאבים מקשים עלי לעמוד, מין תחושה שכל האברים לוחצים כלפי מטה (לא תחושת צירים).הכאבים נעשים קלים יותר כשאני יושבת ויש תמיכה לנרתיק. יש לציין שהדבר היה מופיע גם לפני ההריון רק בעוצמה פחותה יותר. מה זה ומה ניתן לעשות לגבי זה?

23/07/2017 | 08:48 | מאת: ד"ר סרגיי קוסטין

שלום. לחצים בבטן תחתונה ונרתיק יכולים להיות סימנים ראשונים של הפלה מאוחרת או לידה מוקדמת. לכן קודם כל חשוב לשלול את זה במידה וכאבים נמשכים, בבדיקה גניקולוגית כולל מדידת אורך צוואר הרחם. אם לאחר כל יחסי מין יש לך כאבים אז אני ממליץ לך להימנע מיחסי מין בשלב זה ולהיות במעקב רופא נשים מטפל באופן צמוד. בברכה, ד"ר קוסטין מחלקת נשים ויולדות בית חולים יצחר שמיר (אסף הרופא לשעבר)

מנהלי פורום הריון ולידה