בטן ac קטנה בשבועיים

דיון מתוך פורום  הריון ולידה

05/06/2017 | 07:13 | מאת: לילך

בשבוע 32+5 הבטן (ac) מתאימה לשבוע 31+1 והינה 268.6 ממ. יתר המדדים תקינים ותואמי שבוע או ב2-3 ימים יותר (כולל hc, פמור וכו'). המשקל תקין לשבוע והינו 1800-1900 גרם. לאורך כל ההריון ac היה תקין. בהריון הקודם לא הייתה כל בעיה כזו. רופא המעקב לא המליץ על מעקב נוסף בהריון הנוכחי! מאוד מודאגת

10/06/2017 | 05:25 | מאת: סרגיי קוסטין

שלום, לילך מעקב גדילת העובר מבצעים על פי הביומטריה אשר מורכבת מ3 מדדים עיקרים:הקף ראש ובטן עם אורך ירך והערכת המשקל. לא כל העוברים מתפתחים אותו דבר, זה שונה לפי מין עובר, מוצא הורים, גודל ההורים עצמם ועוד כמה גורמים נוספים. ביומטריה תקינה כאשר הערכים נמצאים בגבולות שתי סטיות תקין לפי התפלגות באוכלוסיה הכללית, יש טבלאות מיוחדות על כל המדד בנפרד לפי שבוע. משקל תקין כאשר הוא מעל אחוזון 10%, גם לפי אוכלוסיה הכללית. לפי שבוע 32+5 הקף הבטן 268.6 מ"מ זה בגדר הנורמה כי זה רק 0.3- סטיות תקן, בשבוע הזה תקין עד 241 מ"מ. הערכת משקל של העובר שלך מתאימה לאחוזן 34% שזה גם בגדר הנורמה, לקחתי מין של העובר זכר כי אם יש לך בת אז אחוזן יותר גבוה => שזה עוד יותר טוב. לכן כעת אין צורך בבירור או מעקב מיוחד. ממליץ לך לבצע הערכת משקל של העובר בעוד 2-3 שבועות ולראות האם העובר שומר על המשקל והביומטריה שלו. בהצלחה. בברכה ד"ר קוסטין מחלקת נשים ויולדות בית חולים יצחק שמיר (אסף הרופא לשעבר)

מנהלי פורום הריון ולידה