חוסר ביוץ וכניסה להריון

דיון מתוך פורום  הריון ולידה

03/06/2017 | 13:58 | מאת: ריטה

שלום אני בת 29 ומגיל 16 לקחתי גלולות והשתמשתי בשנים האחרונות בטבעת נוברינג. הסיבה שבגינה התחלתי להשתמש בגלולות בגיל 16 היתה כי המחזורים לא היו סדירים והגיעו פעם בחודשיים שלושה חודשים. הפסקתי להשתמש בטבעת בחודש ינואר, ולאחר מכן היה לי מחזור ממש מועט וחלש תוך 44 יום, ואז תוך 54 יום, והאחרון תוך 49 יום. אנחנו מנסים להכנס להריון כל הזמן הזה רק שאין לי מושג האם היה או לא היה ביוץ בגלל שהמחזורים בכלל לא סדירים וגם לא הרגשתי הרגשה שונה ומיוחדת בזמן הזה. חשוב לציין כי הדימומים מאוד נמוכים ותוך יומיים וחצי בערך נגמרים. אני מאוד רוצה להכנס להריון בהקדם וברור שאנחנו מנסים רק 4 חודשים אבל הייתי רוצה לבדוק אופציה לקחת את הכדורים שמקדימים ביוץ. אשמח לתשובה

03/06/2017 | 15:08 | מאת: ד"ר סרגיי קוסטין

שלום, ריטה המחשבות שלך נכנונות. כנראה יש לך שחלות פוליציסטיות. מה שצריך לעשות זה לתזמן ביוץ עם יחסי מין או הזרעה, ע"י מעקב זקיקים וכן או לא השראת ביוץ. צריך לפנות לרופא נשים מטפל והוא יחליט האם הוא יבצע את זה בעצמו או יפנה אותך לרופא פוריות. בברכה, ד"ר קוסטין מחלקת נשים ויולדות בית חולים יצחר שמיר (אסף הרופא לשעבר)

03/06/2017 | 22:49 | מאת: ריטה

בבדיקה נאמר לי כי אין לי שחלות פוליציסטיות. השאלה האם זה לא מוקדם מידי לטיפולים פוריות והזרקות? אי אפשר פשוט לנסות לקחת את התרופות לביוץ?

04/06/2017 | 09:10 | מאת: ד"ר סרגיי קוסטין

הטיפול נקרא השראת ביעוץ - לגרום לביעוץ. מתחילים מכדורים.

מנהלי פורום הריון ולידה