האם הכרחי לאכול לפני העמסת סוכר?

דיון מתוך פורום  הריון ולידה

30/05/2017 | 05:51 | מאת: שיר

שלום, ביצעתי בדיקת העמסת סוכר 50 (בשבוע 24), ותוצאות הבדיקה הנן תקינות- 95 mg/dL. את הבדיקה ביצעתי על הבוקר, ועל כן יצא שהייתי בצום של קרוב ל12 שעות. כעת גיליתי שלפני בדיקה זו דווקא צריך לאכול משהו קטן. האם אמינות הבדיקה נפגעת כאשר מתבצעת לאחר צום? תודה וחג שמח, שיר

05/06/2017 | 00:51 | מאת: סרגיי קוסטין

שלום, שיר הכל בסדר, הבדיקה שלך תקנה. צום או אוכל לא כל כך משנה. מטרת הבדיקה היא לאתר נשים בהריון בקבוצת סיכון לסכרת הריון ואז לבצע בדיקה אבנתית העמסה הגדולה של 100 גרם. יש לשקול לבצע ישר העמסת הסוכר הגדולה במקרים שאישה כבר נמצאת בקבוצת סיכון ללא צורך בבדיקת סקר, למשל סכרת הריון בהריון קודם, מחלת סכרת במשפחה דרגת קירבה 1-2, ריבוי מי שפיר, הערכת משקל של העובר גדולה במהלך ההריון. בברכה, ד"ר קוסטין מחלקת נשים ויולדות בית חולים יצחר שמיר (אסף הרופא לשעבר)

מנהלי פורום הריון ולידה