הרחבת חדר ליטרלי שמאלי במח

דיון מתוך פורום  הריון ולידה

19/05/2017 | 18:07 | מאת: הדר

שלום, הייתי בסקירת מערכות מאוחרת אני שבוע 24. ובסקירה אמר לי הרופא שיש הרחבת חדר ליטרלי שמאלי במח 10.5 וחדר ימני 5. כמו כן כל שאר הבדיקה הייתה תקינה. אני מאוד מבוהלת מתוסכלת חרדה ובאמת כבר לא נושמת. קראתי בפורומים וקצת מבהיל כל העניין סביב זה. דעתך בבקשה. תודה רבה הדר.

20/05/2017 | 20:26 | מאת: ד"ר סרגיי קוסטין

שלום, הדר הרחבה של חדרים לטראלים נחשבת מעל 10 מ"מ. חשוב לציין כי הסיכוי לתוצאות נוירולוגיות נורמאליות הוא 96%. בין 12 ל15 מ"מ זה יורד ל86%. בכל דרגת הרחבה של חדרי המוח מומלץ לבצע בירור רחב כולל סקירת מערכות מכוונת למוח, אקו לב עובר, בדיקות מעבדה לגילוי מחלות ויראליות, יעוץ גנטי עם דיקור מי שפיר, יעוץ רופא נוירולוג ואף בדיקת MRI מוח עובר. בברכה ד"ר קוסטין מחלקת נשים ויולדות בית חולים יצחק שמיר (אסף הרופא לשעבר)

מנהלי פורום הריון ולידה