פיגור בגדילה של עובר

דיון מתוך פורום  הריון ולידה

15/05/2017 | 19:08 | מאת: ענת

שלום, בסקירת מערכות מאוחרת הובחן שעובר קטן ב6 ימים מגיל ההריון. היום בשבוע 28 עשיתי אולטרסאונד מעקב גדילה ועובר קטן בשבועיים, בדיקת דופלר שילייה תקין כך גם כמות מי שפיר. מדובר בהריון שני, תינוקת ראשונה נולדה בשבוע 37+6 במשקל 2635 אבל בהריון איתה לא היה פיגור בגדילה. האם אני צריכה לדאוג? עד כמה זה מסוכן?

18/05/2017 | 16:01 | מאת: סרגיי קוסטין

שלום, ענת ביומטריה של העובר מורכבת מ3 מדדים עיקרים:הקף ראש ובטן ואורך ירך. צריך לראות איזה מדדים קטנים והאם זה מתחת לנורמה לפי טבלאות מיוחדות, תקין אם זה לא יותר נמוך מ2 סטיות תקן. גם המשקל יש להשות עם משקלים בממוצא באוכלוסיה כללית אצלנו - יש עקומת גדילת עוברים בשם דולברג - מקבלים אחוזון ואם זה מעל 10% זה נחשב תקין. עיכוב בגדילת העובר לפי ההגדרה בספרות נחשב משקל מתחת לאחוזון 10% וזה דורש בירור מיוחד, הפניה למרפאת הריון בסיכון ואף אשפוז וילוד מוקדם. אם לא אז מספיק מעקב הריון לפי החלטה של רופא מטפל, כמובן עד כה זה קרוב לאחוזון 10% ויש ממצאים נוספים אחרים. אם תכתבי לי מדדים שאמרתי (הקף ראש בטן ואורך ירך ביחידות), שבוע הריון מדיוק שלך ומשקל של העובר אתן לך תשובה פרטנית. בברכה ד"ר קוסטין מחלקת נשים ויולדות בית חולים יצחק שמיר (אסף הרופא לשעבר)

מנהלי פורום הריון ולידה