חוששת לנזק לעצב או לתעלת העצב, בעקבות טיפול שורש

דיון מתוך פורום  פאציאליס ובלס פאלסי - Facialis and Bells Palsy

04/03/2013 | 11:12 | מאת: נוגה

שלום רב, אני בת 43. לפני שבוע עברתי טיפול שורש בשן 35 (לסת תחתונה משמאל). אחרי כ 4 ימים כשהנפיחות ירדה, שמתי לב שהצד השמאלי של הפה, גם שפה עליונה וגם תחתונה, יותר נמוך ונפול לעומת צד ימין. זה קצת, אבל בכל זאת נוצרה א-סימטריה, שלא היתה קודם. אין לי בעיה לחכות בסבלנות כמה זמן עד שזה יעבור. אבל נכנסתי לחרדה שנגרם נזק לעצב או תעלת עצב שעוברת ליד שן 35, ושזה יישאר כך באופן פרמנטטי. שאלתי אלייך היא: האם טיפול שורש בשן 35, ו/או זריקת הרדמה עבורה, יכולים לפגוע בעצב קרניאלי מוטורי שעובר ליד האיזור הזה? מה אני צריכה לבדוק? והכי חשוב, מה לעשות כדי שהמצב הזה לא יישאר פרמנטטית ? וכל מידע שתוכל לעזור לי בנושא הזה. תודה מראש נוגה

נוגה שלום רב, אכן יכולה להיות פגיעה ובדר כלל היא זמנית, הפגיעה היא כנראה רק בסעיף העצב המגיע אל הפה, ניתן לבדוק אם העצב יחזור לקדמותו בעזרת מכשירי זרמים מאחלת החלמה מהירה, אפרת

מנהל פורום פאציאליס ובלס פאלסי - Facialis and Bells Palsy